Annonce
Bjerringbro Avis

To organisationer går sammen om it-undervisning

Der er et nyt samarbejde på vej mellem Danske Seniorer og Ældre Sagen, når det gælder vejledning og hjælp til IT. Pressefoto
Ældre Sagen og Danske Seniorer indgår nyt samarbejde der styrker tilbuddet omkring it-vejledning.
Annonce

Bjerringbro: Danske Seniorer og Ældre Sagen i Bjerringbro indledte for et stykke tid siden et samarbejde omkring deres busrejser for pensionister. Det har været en succes og har samtidig fået begge organisationer til at overveje, om ikke der også var andre steder, der kunne samarbejdes.

Det har vist sig, at det er der, og fra januar indleder Danske Seniorer og Ældre Sagen derfor også en samarbejde omkring hjælp til IT.

Begge organisationer har udbudt kurser eller undervisning for seniorer, der gerne vil have hjælp til computeren, deres tablet eller mobiltelefon, samme dag, men forskellige steder og med varierende deltagelse.

- Det virker fjollet, at vi er to organisationer, der tilbyder det samme - især når der ikke kommer ret mange på nogen af holdene. Derfor besluttede vi os for at slå det sammen, hvilket giver os nogle øgede ressourcer, forklarer Birgit Østergaard, der repræsenterer Danske Seniorer og Margit Rasmussen, der er næstformand i Ældre Sagens lokalafdeling.

Fremadrettet vil der være undervisning to dage om ugen - onsdag formiddag i Oasens EDB rum og torsdag formiddag på Bjerringbro Bibliotek.

- Danske Seniorer har søgt Velux fonden om midler til undervisning af it og fået 40.000 kroner, som vi har brugt på en stor touchskærm samt iPads og andre tablets, og de bliver nu også tilgængelige for dem, der ellers har fået it undervisning gennem Ældre Sagen, forklarer Birgit Østergaard.

Den store touchskærm, der hænger på væggen i Oasen, er et ekstra godt redskab, når man skal forklare en hel gruppe mennesker om et særligt problem eller løsning i stedet for at sidde ved siden af den enkelte og forklare.

- Kurserne starter allerede i begyndelsen af januar, og her kan man få hjælp til alt fra opstart, brug og opdatering. Kurserne er målrettet både begyndere og mere øvede, og ofte er det emner som mail, NemID, billeder, facebook, MobilePay der bliver hjulpet med, fortæller Margit Rasmussen, der dog oplever, at der er størst tilslutning, når der er konkrete emner på skemaet.

Derfor har man også allerede fastlagt tre emnedage i foråret, hvor deltagerne kan lære mere om henholdsvis MobilePay, tablets og det at søge på nettet ved hjælp af computer eller tablet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce