Annonce
Bjerringbro Avis

Torvegrillen får nyt liv: Genopstår som Torvets Køkken

Lørdag den 11. maj slår Rene Poulsen og Birgitte Nyboe Christensen dørene op i det, der engang hed Torvegrillen. Fremadrettet bliver der både café samt mulighed for at bestille og hente frokost og aftensmad. Foto: Christine Krüger Hansen
Om lidt over en uge bliver der igen liv i pølsevognen på torvet i Bjerringbro, der fremover kommer til at hedde Torvets Køkken.
Annonce

Bjerringbro: Der arbejdes ihærdigt på at gøre bygningen, der er kendt af de fleste som Torvegrillen, klar til åbning. Siden marts har den tidligere, noget skrantende, pølsevogn stået tom, men for et par uger siden rykkede makkerparret Birgitte Nyboe Christensen og Rene Poulsen ind, og siden er der blevet gjort rent, malet og så gjort lidt mere rent.

- Vi havde oprindeligt regnet med, at vi kunne åbne allerede til 1. maj, men efter at vi fik nøglerne, blev vi hurtigt klar over, hvor meget der skulle gøres, fortæller de to entreprenante mennesker, der begge kommer med masser af erfaring fra restaurationsbranchen.

Og fremadrettet er det da også slut med at købe en grillet pølse eller få sig en kradser nede på torvet. Skiltet er endnu ikke på plads, men når det inden længe hænges op, kommer der til at stå Torvets Køkken.

- Vi kommer til at tilbyde en masse gode frokosttilbud som smørrebrød, sandwich med mere samt aftensmad som dagens ret, spidstegt kylling og stjerneskud, fortæller Rene Poulsen og peger over på en blankpoleret ovn, hvor kyllingerne snart skal rotere.

Ovnen har stået i bygningen i en del år, men er ikke blevet brugt, og sådan er det med meget i den tidligere Torvegrillen.

- Her er masser af potentiale, det er blot ikke blevet udnyttet, siger Birgitte Nyboe Christensen og hentyder eksempelvis til forholdene udenfor, der igen skal fungere som et sted, hvor man kan sætte sig og få alt fra en god kop kaffe til et glas vin eller en softice.

- Vi har kendt hinanden i mange år og har flere gange talt om, at vi skulle starte noget op i fællesskab, men det har aldrig før passet ind i programmet før nu

Birgitte Nyboe Christensen, medindehaver af Torvets Køkken

Annonce

Ærlig mad

Forretningen kommer til at hvile på tre ben. En café-del der først og fremmest fungerer i sommersæsonen, eftersom der er meget lidt siddeplads indenfor, en convenience-del, der er fødevarer eller retter, som er klar til at blive spist uden yderligere forberedelse, samt en cateringdel.

Erfaring er der masser af, idet Birgitte Nyboe Christensen er uddannet civiløkonom og har arbejdet mange år som tjener, mens Rene Poulsen er både kok og tjener af uddannelse.

- Vi har kendt hinanden i mange år og har flere gange talt om, at vi skulle starte noget op i fællesskab, men det har aldrig før passet ind i programmet, siger Birgitte Nyboe Christensen, der kommer fra en stilling som tjener hos Kongensbro Kro.

René Poulsen har sidst været ansat som F&B chef (food and beverage, red.) hos Hotel Randers, men begge har længe haft et ønske om en arbejdsdag, der var mere fleksibel, og hvor der også var mere plads til deres respektive familier.

- Vi lægger ud med at have åbent fra 11-19 i hverdagene og lukket i weekenden, men vi er selvfølgelig klar til at åbne op, når der sker noget særligt i bymidten, forklarer Rene Poulsen og Birgitte Nyboe Christensen, der vil holde øje med omsætningen og udvide åbningstiderne, hvis bundlinjen tillader det.

Begge brænder for det ordentlige og ærlige produkt, hvor økologi og bæredygtighed indgår, og de tager sågar også højde for appetit og pengepung.

- Vi vil sælge to udgaver af dagens ret - det vi kalder husmandskost og herremandskost, og der vil være en almindelig portion og en lille portion, så alle kan være med, siger Birgitte Nyboe og nævner i flæng retter som hakkebøf med sovs og kartofler, forloren hare, boller i karry samt wienersnitzel som typiske menu-punkter.

Annonce

Hjemmelavet softice

Indehaverne understreger dog, at selvom der her er tale om klassiske danske retter, så vil der næsten altid være en anelse middelhavsinspiration eller et fransk twist i maden.

Hvad angår startdato, så satser de på at åbne op om et par uger, nemlig lørdag den 11. maj, og samtidig håber de på en god og varm sommer ligesom sidste år.

- Vi vil selvfølgelig rigtig gerne, at vores udendørscafé-område kan bruges mest muligt, siger Rene Poulsen, der sørger for alle mulige lækre former for kaffe samt økologisk softice til de lækkersultne.

- På sigt planlægger vi at fremstille vores egen softice - helt fra bunden af, siger parret, der satser på at gøre udenomsarealet indbydende med parasoller, blomsterkummer samt vindafskærmning.

Her kan man så nyde alt lige fra et køligt glas rosé til en lækker specialøl fra et lokalt bryggeri.

Hvad angår cateringdelen, indbyder indehaverne interesserede til at kigge forbi til en kop kaffe og en snak om ønsker.

- Vi tilbyder eksempelvis lækker tapasbuffet, men også almindelig buffet med kød, kartofler og salater er en mulighed samt almindelige tre-retters menuer, siger René Poulsen, der glæder sig til at komme i gang og dermed skifte rengørings-midlerne ud med de gode råvarer.

Det har krævet hårdt arbejde og masser af rengøringsmidler samt knofedt at gøre pølsevognen klar.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce