Annonce
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Mange var mødt op for at se "Trædrejernes" nye lokaler. Foto: Christine Krüger Hansen
Så er Bjerringbros trædrejere i gang. Fredag indviede de deres nye lokaler på Brogade, som i denne uge tages i brug.
Annonce

Bjerringbro: Der var en, der var to, der var 27. Det gik faktisk overraskende hurtigt, fra Henry Kragelund fik ideen til en forening for trædrejere, til at han sammen med en større flok fredag eftermiddag indviede nye lokaler fuldt udrustet med diverse maskiner.

- Syv blev skrevet op, da ideen om "Træfolket" blev præsenteret ved Bjerringbros Handels- og familiemesse i 2019. Senere samme år blev der indkaldt til stiftende generalforsamling - og så var vi 27, fortalte Henry Kragelund, inden snoren til de nye lokaler ved HK Benzin på Brogade blev klippet.

Siden stiftelsen af foreningen er der både kommet en del nye medlemmer til samt en masse penge, for medlemmerne har været flittige, og indtil videre har foreningen, der kalder sig for Træfolket, fået indsamlet 232.000 kroner fra forskellige fonde - nogle af dem lokale.

Christina Vester, der er filialdirektør hos Nordea Bjerringbror deltog også, og med sig havde hun en check fra Nordeafonden, som hun overrakte Henry Kragelund og "Træfolket". Foto: Christine Krüger Hansen

Disse er blevet omsat til diverse maskiner til trædrejning, og de stod alle sammen og ventede på at blive brugt, da godt 40 mennesker mødte frem for at se det hele an.

Det var det lokale byrådsmedlem for de konservative, Jakob Ekberg, der havde fået æren af at klippe snoren, og han sagde i den forbindelse:

- Det er fantastisk at se at en del af byen kommer til live igen, og dejligt at I med foreningen skaber noget for andre. Og hvor er det positivt, at der er den opbakning i byen, der skal til, for at en mand som dig, Henry kan sætte en ny forening i værk.

Aktiviteten i de nye lokaler går i gang i denne uge, og der er allere fuldt booket på holdene, der kører tirsdag formiddag og aften samt onsdag formiddag.

En af gæsterne ved indvielsen var Poul Jespersen fra Nøddelund, som har fået en plads på holdet onsdag.


Det er fantastisk at se at en del af byen kommer til live igen, og dejligt at i med foreningen skaber noget for andre. Og hvor er det positivt, at der er den opbakning i byen, der skal til, for at en mand som dig, Henry kan sætte en ny forening i værk.

Jakob Ekberg, byrådsmedlem for de konservative


Han har allerede erfaring med trædrejning og var ganske imponeret over faciliteterne på Brogade.

Et lille udsnit af nogle af de produkter trædrejerne står bag. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det ser godt ud, og selvom jeg allerede drejer, så håber jeg på, at jeg her kan lære noget nyt og samtidig lære nogle flere at kende, sagde han med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Bjerringbro Avis

Sønderbro i stjerneskær

Annonce