Annonce
Bjerringbro Avis

Tredje generation i pumpegigant-dynastiet Grundfos fylder 50: - Efter et klap på skulderen og en gammel joke, så er jeg også bare Poul

For Poul Due Jensen, der uden tvivl er en arbejdshest, har det altid også været vigtigt at være en familiefar. Foto: Johnny Pedersen
Tredje generation i Grundfos-dynastiet samt CEO i den store pumpevirksomhed, Poul Due Jensen, fylder den 19. november 50 år.

Bjerringbro: Alder er ikke spørgsmål om år, men om sindstilstand - et ordsprog der nok passer meget godt på Poul Due Jensen, der er tredje generation af Grundfos-dynastiet, og som fylder 50 år den 19. november.

Her få dage inden den runde fødselsdag er der således ingen livskrise i sigte hos ham, som han sidder der fuld af energi i lædersofaen der står i det hus, der engang var barndomshjemmet på Pilevej. Nu er det et gæstecenter, men Poul Due Jensen elsker at vende tilbage til det, der engang var hans faste ramme.

- På mange måder ligner det stadig det hjem, jeg voksede op i. Møblerne står som de gjorde dengang, selv det gamle B&O-anlæg, siger han og peger hen mod væggen.

Annonce

Det var her, han løb hen, hvis han blev lidt ked af det børnehaven, der lå længere nede af vejen.

- Så hoppede jeg over hegnet og løb hjem - jeg skulle lige se, hvordan mor havde det, siger han og griner højt.

I lidt over et år har han nu været CEO hos Grundfos, og således træder han ind i det næste halve århundrede af sit liv på, måske, toppen af sin karriere.

- Jeg har det godt med alderen, jeg føler mig ung og frisk og har et højt energiniveau, og så elsker jeg det, jeg laver, så for mig gør det ikke så ondt, siger han, som føler, at han er et rigtig godt sted i sit liv lige nu.

Familiemenneske

- Jeg tror altid, at jeg har haft den tanke, at jeg skulle ind i Grundfos, men jeg har ikke tænkt, at nu skulle jeg også skynde mig at blive CEO, at det kunne været fedt. Jeg har egentlig levet meget i nuet og er opdraget med, at man skal yde noget for at fortjene noget, fortæller Poul Due Jensen, der startede i it-branchen og altså ikke altid har arbejdet hos Grundfos.

Han er dog meget stolt over at været blevet valgt til CEO, og tillægger det både flid og den vindermentalitet som ligger dybt i ham.

- Da Mads (red. Nipper, daværende CEO på Grundfos) ringede og fortalte, at han stoppede, og muligheden bød sig, så snakkede jeg med min familie om det - var det noget vi skulle gøre. Og jeg ved godt, at det er mig, der skal drive det, men det er også vigtigt at have familien bag sig, forklarer han.

For Poul Due Jensen er også andet end et karrieremenneske, og faktisk er det børnene, han tænker først på, når der tales om mål i livet.

- Jeg  er rigtig glad for det, jeg har opnået i mit liv - ikke mindst på den private front, hvor jeg er lykkelig for at have fået to dejlige børn - som vi også har haft den glæde at have med på vores rejser rundt i verden, fortæller han.

For Poul Due Jensen, der også uden tvivl er en arbejdshest, har det altid også været vigtigt at være en familiefar.

- Har jeg gerne ville have mere tid til dét - ja det har jeg, men jeg synes, at når vi så er sammen, så har vi det rette nærvær, siger han, der forsøger så vidt muligt at spise aftensmad med familien hver dag.

Annonce

Venner fra skoletiden

Selv synes han at han  havde en fantastisk opvækst i Bjerringbro.

-Børnehave, lokal skole, kammerater på vejen håndbold og fodbold. Sporten har fyldt utrolig meget, og jeg har haft super trygge rammer. Jeg var jo egentlig bare en helt almindelig dreng ligesom mine kammerater, der boede nede ad vejen,  og jeg tænkte ikke over, hvis vi havde en lille smule mere end andre, og faktisk så tror jeg, at der var flere, der havde bedre og større videoer og fjernsyn, end vi havde på det tidspunkt, siger han med et grin.

Og selvom han i dag bor i Sejs med familien, så har han stadig venner fra sin skoletid i Bjerringbro.

- 15 år i udlandet har betydet, at jeg ikke helt har kunne pleje mine venskaber på samme måde som andre, men jeg synes nu med de nye mediemuligheder som facebook, at man kan holde sammen på den måde, og til den for nyligt afholdte fostival - hvor jeg gik rundt med en øl i hånden, der rendte jeg ind i mange af de gamle skolekammerater. Der er et par stykker, hvor man straks slår over i den gamle jargon, og så er det ligegyldigt, at Poul er CEO. Efter et klap på skulderen og en gammel joke, så er jeg også bare Poul. Og det nyder jeg, fortæller han med glæde i stemmen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julelyset og træets stjerne kom med snestormen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Direktør forventer øget interesse fra unge efter vellykket besøg fra UU-vejledere

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Annonce