Annonce
Bjerringbro Avis

Tyv stjæler lamper fra hundeskov: Næste gang kan det være at tyven fanges på vildtkamera

De cirka 50 medlemmer, der er i Støtteforeningen Langå Hundeskov oplever, at stierne er mørke at gå på efter en tyv har taget lamper der to gange. Nu er der sat vildtkameraer op, i forsøget på at finde ud af, hvem der stjæler lamperne. Privatfoto
Det er simpelthen for dårligt, at vi ikke kan have tingene i fred, lyder det fra formanden for Støtteforeningen Langå Hundeskov.

Langå: Der er en tyv på spil i den cirka tre år gamle hundeskov i Langå. Her er der ad to omgange stjålet LED-lamper, første gang tre lamper og anden gang blev de sidste fire snuppet.

Lamperne sidder langs stierne for at gøre turen tryg for hundeluftere i den mørke periode af året. Da det er en handicapvenlig hundeskov, som der ikke findes mange af i Danmark, er det også muligt for hundefolk i både kørestol og med rollator/gangstativ at komme rundt på de brede stier. Men nu er stierne altså ikke længere oplyste.

Lamperne har kostet 110 kroner stykket, og der er kun medlemmerne til at punge ud. Og det ærgrer naturligvis hundefolket. Støtteforeningen Langå Hundeskov har anmeldt sagen til Østjyllands Politi.

Annonce

- Og så har vi sat vildtkameraer op. Vi håber, at vi på den måde kan finde ud af noget. Skulle kameraerne i øvrigt også blive taget, så kan vi spore dem, siger formanden for bestyrelsen bag Støtteforeningen Langå Hundeskov, Britta Nilsson. Hun har kun været formand i en måneds tid, men kender godt til forhistorien.

Tror det er knægte

- Vi ved det ikke, men tror, at der kan være tale om knægte, som stjæler lamperne. Vi havde efter første tyveri sat lamperne ekstra godt fast, og vi tror, at de er blevet ødelagt, da de blev taget i anden ombæring, siger Britta Nilsson.

Da foreningen ikke får offentlige midler, er pengene små, og derfor er det endnu ikke besluttet, om lamperne skal erstattes, eller om stierne skal forblive mørke.

- Det har vi ikke talt om endnu. Men da der ikke er så mange medlemmer, der er kun cirka 50 i år, mod omkring 100 sidste år, så ved jeg ikke, om der er penge til det. Vi fik faktisk de seneste lamper sponsoreret af en privatperson, siger formanden.

Da tyven var i hundeparken sidste gang, blev der også ødelagt en skraldespand.

Annonce

Flot indgang

Området er ellers blevet nydeligt, og der er lavet en flot indgangsportal, håndlavet med motorsav med figurer af to hunde og en kat øverst oppe. Den er lavet af kunstner og skovhugger Torben Møller.

- Vi står måske overfor at skulle udvide hundeskoven. Vi ved endnu ikke, om vi har penge til det, men vi er blevet tilbudt et ekstra stykke jord, hvor det så ikke bliver handicapvenlig, men almindelig hundeskov. Her skal vi finde finansiering til hegn med mere, siger Britta Nilsson.

Hun fortæller, at der ikke kun er tale om et område, hvor man kan lufte sin firbenede ven, men at der også holdes forskellige aktiviteter for medlemmerne, som giver, undskyld udtrykket, "en hund", om året for medlemskab.

- Vi har for eksempel lige holdt en fotokonkurrence, hvor man skulle tage gode billeder af hunde og kunne vinde præmier. Og på lørdag har vi en konkurrence, hvor man sender sin hund ind i hvalpegården, hvor den skal finde en pose. Og så kan det være, at der er biografbilletter i posen, siger formanden.

Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce