Annonce
Bjerringbro Avis

Tyve smadrede lampe-sensorer ved Skjern Kirke

Fra graverhuset i Mammen blev der stjålet en mobiltelefon og to computere.
Tyve stak af, da alarmen i redskabshuset gik i gang.
Annonce

Mammen/Skjern: To gange inden for den seneste halvanden uger har der været indbrud ved to af de lokale kirker. Fra fredag 15. til søndag 17. januar brød tyve ind i graverhuset ved Mammen Kirke, og mellem tirsdag 19. og onsdag 20. januar gik det ud over graverbygningen ved Skjern Kirke. Begge steder kom tyvene ind ved at bryde et vindue op.

I Skjern smadrede tyvene lyssensorerne og skruede både glaskupler og pærer af udendørslamperne, så folk ikke kunne er, at der var tyve på spil. Fra graverhuset blev der kun stjålet en boremaskine og et par småting.  Men det lykkedes tyvene at låse både porten ved og døren til redskabshuset op, fordi fjernbetjeningen til låsene lå i graverhuset.

- Normalt ligger fjernbetjeningen ikke i graverhuset, den lå der kun, fordi den skal have nye batterier. Men heldigvis har vi den stadigvæk, for tyvene havde smidt den på gulvet i redskabshuset, formentlig fordi de flygtede, da alarmen gik i gang,  fortæller graver Susanne Mariussen.


Normalt ligger fjernbetjeningen ikke i graverhuset, den lå der kun, fordi den skal have nye batterier. Men heldigvis har vi den stadigvæk, for tyvene havde smidt den på gulvet i redskabshuset, formentlig fordi de flygtede, da alarmen gik i gang.

Susanne Mariussen, graver


Graver Susanne Mariussen ærgrer sig over, at der igen har været tyve ved Skjern Kirke. Arkivfoto

Hun er godt træt af indbruddet, for det koster en del penge at få repareret både døren, vinduet og også det brandskab, som de uden held prøvede at åbne med en boremaskine. Det er tredje gang inden for halvandet år, at der er tyve ved Skjern Kirke.

Fra graverhuset i Mammen blev der stjålet en mobiltelefon og to computere. På den ene af de to computere havde graver Lene Glud et 20 siders dokumenter til en ny personalehåndbog.

- Heldigvis har jeg printet alle siderne, så det er 'bare' at få oplysningerne skrevet ind igen, siger Lene Glud, som lavede personalehåndbogen, da kirken i foråret 2020 var corona-lukket.

For to år siden brød tyve ind i maskinhuset ved kirken og stjal blandt andet en del værktøj, men denne gang var tyvene kun ti graverhuset.

- Heldigvis var de hverken inde i kirken eller i maskinhuset. De kom ind i graverbygningen fra vinduet på bagsiden, hvor ingen kunne se dem. Måske blev de forstyrret, men heldigvis har de ikke ødelagt noget men kun kigget i skufferne, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce