Annonce
Bjerringbro Avis

Udsat: Søndags-åben på genbrugsstation for dyr

Der er stor efterspørgsel efter søndags-åben på genbrugsstationen i Bjerringbro. Arkivfoto: Morten Pedersen

Politikere i Klima- og Miljøudvalget beder forvaltningen finde en økonomisk neutral løsning på søndagsåbning på Bjerringbro Genbrugssation.

Annonce

Bjerringbro: Det ser ud til at glade genbrugspladsgæster må vente lidt endnu med at bruge deres søndag på at køre affald på genbrugsstationen i Bjerringbro. Sagen om udvidede åbningstider på genbrugsstationen har ellers lige været på Klima- og Miljøudvalgets dagsorden den 3. januar, men her skød udvalget beslutningen til hjørne - først og fremmest på grund af de økonomiske konsekvenser den udvidede åbningstid vil få.

Der har længe, især hos borgere, været et ønske om at den nye genbrugsstation, der ligger på Gl. Tangevej 1 i Bjerringbro, og som blev officielt indviet den 27. januar 2017, får udvidet sine åbningstider til også at omfatte søndag.

I dag har genbrugsstationen i Viborg åbent alle ugens dage inklusive søndag, men det er ikke tilfældet i Bjerringbro, hvor man indtil videre må sørge for at komme af med sit affald i hverdagene og om lørdagen.

Allerede den 28. september 2017 og igen den 30. november samme år fik Klima- og Miljøudvalget forelagt to modeller for udvidelse af åbningstider på alle kommunens genbrugsstationer, med særlig fokus på søndagsåbning på Bjerringbro genbrugsstation. Disse to modeller blev på udvalgsmødet den 3. januar diskuteret - hvorefter man besluttede at lade forvaltningen undersøge, om der kan findes en løsning der er økonomisk neutral.

Det var i januar 2017 at Bjerringbro fik sin nye genbrugssation. Her er det Mads Panny (S) der klipper snoren.
Annonce

To modeller

Det fremgår nemlig, at der uanset hvilken model man vælger, så vil implementering af søndags-åben på Bjerringbro Genbrugsstation medføre en justering af budgetter og takster for 2019 og årene fremover.

Søndagsåbning på Bjerringbro Genbrugsstation vil betyde en forventet gennemsnitlig gebyrstigning for brug af genbrugsstationer for alle brugere på henholdsvis seks til 11 kroner årligt for private husstande og 19-35 kroner om året for tilmeldte erhverv.

For at bemande Bjerringbro Genbrugsstation hver søndag, skal der udover eksisterende mandskab, nyansættes eller afløses personer fra øvrige arbejdsområder. Desuden skal der frigives 10 timer per uge fordelt på to personer til at bemande genbrugsstationen hver søndag. Det er sådanne ændringer der giver en gebyrstigning for alle borgere samt erhverv.

Man arbejder med to modeller, Model 1, hvor der hele året vil være søndags-åben fra klokken 10-18 eller en Model 2, hvor der i stedet kun vil være søndags-åben i sommerhalvåret - igen fra klokken 10-18.

Med beslutningen om at udsætte sagen og vente på en løsning fra forvaltningen, må borgerne i Bjerringbro altså vente lidt endnu med at fylde traileren og køre på genbrugsstationen om søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce