Annonce
Bjerringbro Avis

Udsigt til at Bjerringbro Gymnasium får god start på næste skoleår

Bjerringbro Gymnasium har også samarbejde med Grundfos som her i september 2020, hvor eleverne arbejdede med miljø og solenergi. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
70 nye elever sikrer to - måske tre stx-klasser og en hf-klasse til skolestart i august

Bjerringbro: Selv om der er længe til august, så kan rektor for Bjerringbro Gymnasium Dorte Gade allerede nu glæde sig over, at der er udsigt til, at gymnasiet får en god start på skoleåret 1921-22.

Tilmeldingerne til næste skoleår er i hus, og gymnasiet har godt 50 elever til stx-linien og 15-16 elever til hf.

- Det ser godt ud, og der plejer at komme et par stykker mere inden skolestarten.  Det betyder, at vi kan lave to store eller tre små stx-klasser. Vi vælger nok tre klasser, så eleverne kan få en god start. Ikke mindst efter corona-nedlukningerne og online-undervisningen er det vigtigt, at vi holder øje med, om der er elever, som har brug for ekstra hjælp, siger Dorte Gade.


Det ser godt ud, og der plejer at komme et par stykker mere inden skolestarten.  Det betyder, at vi kan lave to store eller tre små stx-klasser. Vi vælger nok tre klasser, så eleverne kan få en god start. Ikke mindst efter corona-nedlukningerne og online-undervisningen, er det vigtigt, at vi holder øje med om der er elever, som har brug for ekstra hjælp i starten.

Dorte Gade, rektor.


Annonce

Samlæsning

Sidste år steg antallet af ansøgere til stx med 20 procent, og derfor er det i dette skoleår tre næsten fyldte 1. g-klasser og en hf-klasse. Til august starter gymnasiets tredje hold hf-elever. Selv om hf-klasserne ikke har været så store, så er tilbuddet en stor succes, hvor eleverne har fag som psykologi og idræt og samlæser nogle valgfag med stx-eleverne og gennem skoleåret har fælles temadage.

Mange af de mindre gymnasier har i efterhånden en del år håbet på at få en mere jævn fordeling af gymnasieleverne, men uden at det er lykkedes at få det til at fungere.

- Arbejdet har jo stået på længe, men undervisningsministeren har jo ikke lavet noget, som er effektivt. På de fem år, hvor man har forsøgt at få det til at fungere, har vi fået ekstra fem elever på den måde, og dem er vi glade for. Men jeg er glad for, at Bjerringbro Gymnasium selv kan skaffe tilstrækkeligt med elever, siger Dorte Gade.

Corona'en har præget de seneste to skoleår. Men tilsyneladende har corona'en også påvirket tilmeldingerne til det kommende skoleår, idet der i år er flere elever fra 10. klasse end tidligere år blandt de kommende gymnasielever.

- Jeg fornemmer, at flere elever fra 9. klasse end tidligere tager et år på efterskole, før de starter i gymnasiet. Og jeg forstår godt, hvis de er corona-trætte og har brug for et år væk fra almindelig skolegang efter to år med corona-nedlukninger i kortere og længere tid, siger Dorte Gade og understreger, at det er hendes egen teori.

Annonce

Flere idrætselever

Hun glæder sig over, at flere unge med bopæl i Viborg har valgt Bjerringbro Gymnasium som førsteprioritet, og at der i det kommende skoleår er flere elitesports-elever blandt eleverne.

De har mulighed for tidlig morgentræning på skolen, og skolen tilbyder morgenmadsordning, så eleverne er klar til dagens skolegang. De går ikke i specielle klasser, men er en 'ægte' del af den klasse og studieretning, som de ønsker sig helt på linje med skolens øvrige elever.

Elitesports-elever har også mulighed for en fire-årig gymnasie-uddannelse under Team Danmark, men det er længe siden, at der på Bjerringbro Gymnasium har været elever på den ordning.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce