Annonce
Bjerringbro Avis

Udsigt til flot festival-overskud

Dette års musikfestival i Tange kommer også til at give et pænt overskud. Foto: Morten Dueholm
Med et bredt program blev årets Tange Sø Festival til en succes
Annonce

Ans: - Det har i mine øjne været den bedste - og mest succesfulde Tange Sø Festival - nogensinde.

Sådan lød det fra Torben Nielsen, formand for festivalen, da alle gæster var kørt hjem og pladsen var ryddet.

Alle billetter til festivalen blev solgt, hvilket betyder, at der var 5000 festivalgæster på pladsen lørdag.

- Vi havde 300 billetter til salg på dagen, men de var solgt, inden Gnags gik på scenen, fortæller Torben Nielsen.

Årets Tange Sø Festival havde flere nyheder blandt andet med et lidt bredere musikprogram end tidligere, og formanden mener det havde indflydelse på succesen.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om overskuddet, for vi har ikke opgjort hverken køb via mobilepay eller Dankort, men jeg tror ikke, at vi kunne have solgt mere i baren, end vi gjorde. Der var meget travlt.

Torben Nielsen, festivalformand.

Annonce

God økonomi

Allerede nu spår Torben Nielsen, at overskuddet ihvertfald kommer til at ligge på det samme som sidste år, hvilket var en halv million kroner.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om overskuddet, for vi har ikke opgjort hverken køb via mobilepay eller Dankort, men jeg tror ikke, at vi kunne have solgt mere i baren, end vi gjorde. Der var meget travlt, siger Torben Nielsen.

Vejret kunne ellers godt have sat en dæmper på ølsalget, men det er ikke Torben Nielsens opfattelse, at regnvejret havde nogen effekt.

Dette års musikprogram har kostet festivalarrangørene 400.000 kroner mere end sidste år, og derfor er formanden meget tilfreds, hvis man i år også får 500.000 kroner i overskud.

- Sidste år fordelte vi pengene således, at de to arrangører, Ans IF og Lions fik henholdsvis 200.000 og 100.000 kroner, og sådan bliver det også denne gang, siger formanden.

Der bliver forhåbentlig derfor heller ikke behov for den underskudgaranti, som den lokale virksomhed, Birch Ejendomme har givet.

- Vi har mange gange spurgt Silkeborg Kommune, om de vil give festivalen en underskudgaranti, men vi har hver gang fået nej. Vi ligger åbenbart lidt for langt ude i kanten, så vi er heldige, at vi har René Birch, siger Torben Nielsen.

Annonce

Hyggen skal bevares

Festivalen er ellers ikke længere, som den var i starten, kun et arrangement for de lokale.

- Hovedparten af gæsterne er da stadig lokale, men vi kunne mærke i år, at vi er ved at få godt fat i folk fra både Kjellerup og Bjerringbro, siger Torben Nielsen, der dog ikke har planer om at udvide festivalen ret meget mere.

- Vi forhøjer måske billetsalget til 5500 næste år, men det bliver ikke større end det, for det er meget vigtigt, at der stadig bliver plads til, at folk kan tage deres klapstol med. Vi må endelig ikke slå hyggen ihjel, siger han.

Tange Sø er en flot kulisse til den lokale festival.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce