Annonce
Bjerringbro Avis

Udsigt til underskud i AIKC

Bestyrelsen for Ans Idræts & Kulturcenter vil ikke skrive under på ny lejeaftale. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formanden Jens Fahlberg kan umiddelbart ikke se nogen løsning.
Annonce

Ans: "Så længe vi får penge fra kommunen, så må vi jo holde åbent."

Sådan siger formanden for bestyrelsen for Ans Idræts & Kulturcenter Jens Fahlberg.

Han er som centerlederen Axel Olsen både skuffet og frustreret over, at Silkeborg Kommune ikke vil give AIKC tilstrækkeligt med penge til aflønning af et tilstrækkeligt personale.

Bestyrelsen skal om kort tid skrive under på en ny aftale med kommunen. Umiddelbart vil bestyrelsen ikke skrive under, men han ser dog ikke en lukning af hallen forude.

- Så længe vi får penge fra kommunen, så må vi holde åbent. Men lige nu ser det ud til, at vi kommer ud af 2020 med et underskud på 300.000 kroner, og hvis det bliver en realitet, så må der gøres noget. Vi kan jo ikke bare fortsætte uden at betale vores regninger, siger han.

- Måske skal vi opkræve en speciel Ans-skat, for lige nu ser det ud til at vores skattepenge går til projekter andre steder i kommunen, siger Jens Fahlberg med henvisning til den undersøgelse fra BDO Scanrevision, som viser, at AIKC skulle have 550.000 kroner mere om året, mens Silkeborg Kommune kun vil give ekstra 25.000 kroner.

- Så kan man sige, at det nu 'kun' er 95 procent uretfærdigt. Men hvis vi ikke skriver under, kan vi som bestyrelse blive nødt til at kaste håndklædet i ringen, siger han.

- Spørgsmålet om, hvor mange kommunale kroner AIKC skal have er jo en gammel konflikt, hvor vi har råbt op om det i flere år, men politikerne gør ikke noget, fordi de ved, at vi her i Ans har klaret os selv. Men vi kan jo ikke blive ved på den måde, og nu har centerleder Axel Olsen sagt op, fordi han har arbejdet for to personer, siger formanden.

I følge kontrakten med Silkeborg Kommune lejer kommunen sig ind i hallen, og derefter fordeler kommunen selv tiderne til de forskellige idrætsaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce