Annonce
Bjerringbro Avis

Ulstrup-elever laver modeller til udendørs læserum

Lærer i håndværk og design Helle Skovdal (tv) lyttede interesseret til Jaquiliana, Ida og Agnetes ideer til gode læserum. Foto: Hanne Bliksted
Lokal udgave af Løvens Hule med ideer til indretning af skolegård.

Ulstrup: Under corona-perioden var undervisning under åben himmel nødvendig, men nu kan det blive en del af en normal skoledag i Ulstrup, for her arbejder elever i 6., 7. og 8. klasser med ideer til, hvordan skolegården bag Ulstrup Bibliotek kan indrettes til "det gode læserum".

Forleden præsenterede eleverne deres ideer i en lokal udgave af tv-programmet Løvens Hule.  Det gode læserum er et tværfagligt projekt mellem Ulstrup Bibliotek og håndværk-og designlærerne samt eksterne fagfolk. Med i projektet er DCUM, Dansk Center for Undervisningsmiljø, og ELRO fonden støtter med 200.000 kr.

Blandt kravene til indretning af det gode læserum er, at der skal være ruminddeling,  gode siddepladser og både lys og varmelamper samt halv- eller heltag, så man kan sidde i læ for regn og rusk.

Annonce

- Hvor vil I helst sidde, når I skal læse? lød spørgsmålet fra en af dommerne, kunstner og arkitekt Ida Marie Lebech fra Langå til de forskellige grupper, som på skift præsenterede deres miniprojekter med palle-sofaer, kulørte hynder og grønne planter for dommerne.

Svaret var, at de fleste elever foretrækker små hyggelige huler eller hjørner, når det gælder om at få en god læseoplevelse. Andre elever har lagt vægt på, at det er vigtigt med afskærmninger, så andre ikke kan stå og kigge, hvis man har brug for at læse i fred.

Hyggelige læserum med farvestrålende bænke og grønne planter var et par af ideerne fra disse fire piger, hvor Freja lige rettede en detalje før præsentationen. Foto: Hanne Bliksted

Ingen vinder

I dommerpanelet var også den lokale tømrer Mathias Brandt, som er medindehaver af firmaet Kruse Byg i Silkeborg. Han var imponeret over elevernes indsats.

- Der er rigtig mange gode ideer. Nu må vi se, hvordan de kan realiseres - også inden for en rimelig økonomi, sagde han, da de første grupper havde fremlagt deres projekt.

- Vi kårer ingen vinder, men vi regner med at plukke lidt fra de forskellige projekter og stykke det sammen til et projekt, så så mange som muligt kan se lidt af deres idé i det nye læserum, sagde Ida Marie Lebech.

Vi kårer ingen vinder, men vi regner med at plukke lidt fra de forskellige projekter og stykke det sammen til et projekt, så så mange som muligt kan se lidt af deres idé i det nye læserum.

Ida Marie Lebech, arkitekt og dommer.

Når projektet er færdigtegnet, skal det godkendes af Favrskov Kommunes byggeafdeling. Håbet er, at udendørsområdet kan indrettes næste år.

- Vi håber, vi kan få det lavet næste år, lød det fra skoleleder Annika Østergaard, da næste grupper stod klar til at fremlægge sine idéer.

Eleverne bruger i alt fem skoledage på projektet. Første dag var afsat til tegning og bygning af minimodeller, hvor lærer i håndværk og design, Helle Skovdal og arkitekt og kunstner Ida Marie Lebech underviste. Anden arbejdsdag var Løvens Hule. Tredje dag er afsat til bestilling af materialer. Fjerde og femte dag skal eleverne hjælpe med at bygge og indrette pladsen, og Helle Skovdal, Ida Marie Lebech og tømrer Mathias Brandt er tovholdere. Sjette dagen er der indvielse med festoplæsning.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce