Annonce
Bjerringbro Avis

Ungdommens Røde Kors: Brandbil og burgere hitter hos børn på lejr

Ungdommens Røde Kors' sommerlejr på Gudenådalens Efterskole.

Ulstrup: Sommer og vandpjaskeri hører sammen, og selv om temperaturen ikke var helt så sommerlig, så var luften fyldt med høje skrig og glade hvin, da brandmænd fra Beredskab & Sikkerhed i Randers torsdag eftermiddag besøgte Ungdommens Røde Kors' sommerlejr på Gudenaadalens Efterskole.

Børnene stod i kø for at hjælpe brandmændene med at styre vandslangerne, som pumpede litervis af vand ud over de to store trampoliner, springmadrasser og børn og voksne.

- Ja, det er rigtig sjovt med brandbilen, siger Niki fra Kølvrå, mens hans øjne med lige dele frygt og glæde følger slagets gang fra sidelinien.

Mikkel (tv) og Niki kommer begge fra Kølvrå og har nydt en uge i Ulstrup. Foto: Martin Ries

Han er otte år, og det er første gang, at han er på sommerlejr. Og selv om det kan virke voldsomt med mere end 60 fremmede børn og 45 ligeså nye voksne, så er Niki helt tryg ved det. Han har nemlig følgeskab af sin klassekammerat fra Karup Skole, Mikkel på ni år.

Det betyder dog ikke, at de to følges ad hele tiden, og de deler hver især værelse med børn, som de ikke kender. Eller de kendte dem ikke, da lejren startede søndag, men nu har de lært mange af dem at kende.

- Her får man nye venner - også uvenner. siger Niki med det glimt i øjet, som alle friske drenge med spilopper i blodet har.

Både små og store blev våde, da der var vandpjaskeri på Ungdommens Røde Kors sommerlejr Ulstrup.Foto: Martin Ries

Fyldt program

Lejren varer fra søndag til lørdag, og de 65 børn er mellem seks og 14 år. Vandpjaskeriet er et fast programpunkt på de fleste af de sommerlejre, som Ungdommens Røde Kors holder over hele landet. Sommerlejren er for socialt udsatte børn, og det er en uge, hvor man udfordrer sig selv. Børnene har været på rideskole, spillet minigolf på Bamsebo Camping, og både i svømmehallen i Hinnerup og i Djurs Sommerland prøvede Niki og Mikkel nye ting.

- Jeg sprang fra tre-metervippen, og det har jeg aldrig prøvet før. Mikkel havde dårlig knæ så han tog kun én meter vippen, fortæller Niki med stor begejstring over at kunne stå så langt over vandet og bare hoppe ud.


Jeg sprang fra tre-meter vippen, og det har jeg aldrig prøvet før. Mikkel havde dårlig knæ så han tog kun ét meter vippe.

Niki, otte år.


De to nød også Dragekongen i Djurs Sommerland, og det blev til mere end en tur i den skrækindjagende forlystelse til  hver.

Annonce

Burgerne

Maden er et kapitel for sig, når man en hel uge skal spise noget andet mad end det, som mor eller far serverer derhjemme.

- Det der tærte, det synes jeg ikke om. Jeg har aldrig smagt tærte, og det var med broccoli, siger Niki og får et anerkendende nik fra Mikkel, som før sommerlejren i Ulstrup også var ukendt med tærter til aftensmad. Heldigvis er der også blevet serveret livretter.

-  Ja burgerne var gode. Burgerne og brandbilen har været det bedste på lejren, siger drengene  i munden på hinanden, da de suser afsted mod brandbilens store vandkaskader.

Og mens køkkenholdet fra deres base på terrassen på flere opfodringer skruer godt op for

Endelig kom brandbilen kørende ind på sportspladsen, og så var der dømt vandkamp.  Foto: Martin Ries
Vandkampen var et hit, selv om temperaturen ikke var helt sommerlig. Foto: Martin Ries
Vandkampen var populær for store og små. Foto: Martin Ries
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Bjerringbro Avis

Valgt ind i bestyrelse

Annonce