Annonce
Bjerringbro Avis

Ungdomsråd i Bjerringbro på vej

Bjerringbro skal være et fantastisk sted at være ung. Byen skal derfor have en ungdomsråd, der kan arbejde for at de eksempelvis har et sted at mødes. Foto: Morten Stricker
Hvordan bliver Bjerringbro et endnu bedre sted at være ung? Det spørgsmål skal byens unge svare på ved et stormøde den 18. november – målet er at nedsætte byens eget ungdomsråd.
Annonce

Bjerringbro: Bjerringbro skal være Danmarks bedste ungdoms-by. Der er plads til forbedring for Bjerringbros unge – og nu skal vi have gang i udviklingen.

Det er budskabet fra en arbejdsgruppe, som nu kalder Bjerringbros unge til et stormøde, hvor spørgsmålet lyder: Hvordan gør vi Bjerringbro til Danmarks bedste ungdoms-by?

Mødet finder sted mandag aften den 18. november på Bjerringbro Gymnasium og indkaldelsen sker i et samarbejde mellem den nystartede forening Møllerne og Bjerringbro Byforum, og kommer efter et planlægningsmøde med deltagelse af Bjerringbro Gymnasium, Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter samt repræsentanter for byens unge.

Møllerne består af en gruppe unge med rod i Bjerringbro, som gennem længere tid har set på deres by og ønsket at sætte mere gang i udviklingen.

- Vi vil gerne tage et ansvar for, at Bjerringbro bliver et bedre sted at være ung. Og vi tror på, at vi som unge meget nemmere kan få de unge i tale og samtidig forstå, hvad der er vigtigt for dem og os, siger Jakob Ekberg, der er med i Møllerne og samtidig byrådsmedlem for Konservative i Viborg Kommune.

- Vi vil gerne tage et ansvar for, at Bjerringbro bliver et bedre sted at være ung. Og vi tror på, at vi som unge meget nemmere kan få de unge i tale og samtidig forstå, hvad der er vigtigt for dem og os

Jakob Ekberg (C), byrådsmedlem i Viborg

Annonce

Mangler steder at gå hen

En ny helhedsplan for Bjerringbro peger på flere muligheder for at udvikle nye tilbud til byens unge.

- Der er allerede mange tilbud til de unge i Bjerringbro. Men hvis man er mellem 15 og 25 og ikke lige interesserer sig for at sparke til eller kaste med en bold, så er der ikke så mange muligheder, siger bychef Lars Christiansen.

Bychefen hilser samarbejdet med Møllerne velkomment.

- Det er utrolig vigtigt, at vi får byens unge i tale, og Møllerne kommer med masser af god energi og stor viden om at være ung i Bjerringbro, siger Lars Christiansen.

Ambitionerne for arbejdet er store – målsætningen er at gøre Bjerringbro til et fantastisk sted at være ung. Ja faktisk Danmarks bedste.

- Hvis man ikke tænker store tanker, så kommer man aldrig ud af stedet. Og vi tror på, at det ikke kun handler om at finde penge, men også om at have den rette indstilling om at ville udvikle og forbedre, siger Jakob Ekberg.

På mødet den 18. november kommer byens unge med deres bud på, hvordan Bjerringbro kan udvikle sig til et endnu bedre sted at være, og næste år bliver arbejdet så sat i gang.

- Udover at få en masse gode input, så er målet den 18. november at et par håndfulde unge melder sig til at deltage i et nyt ungdomsråd for Bjerringbro, som skal have første møde i begyndelsen af næste år, siger Lars Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce