Annonce
Bjerringbro Avis

Unge iværksættere tilbyder en miljørigtig hverdag

Mathias Pinnerup og Henrik Tønning har som unge  iværksættere formået at gøre drøm til virkelighed. Pressefoto
Det begyndte som en konkurrence, men nu er drømmen om en selvstændig virksomhed med bæredygtighed på dagsordenen, blevet en realitet.
Annonce

Bjerringbro: I flere måneder har der været byggeaktivitet i byens kommende ungdomshus Broen, og lørdag åbnede den bæredygtige webshop Miljøhverdag i huset. Det er to unge midtjyske iværksættere, Mathias Pinnerup fra Bjerringbro og Henrik Tønning fra Aarhus, som står bag webshoppen.

Ideen til virksomheden opstod, da Bjerringbro Gymnasium i 2018/19 kørte et forløb om iværksætteri, lidt a la "Løvens Hule", hvor Mathias Pinnerup og Henrik Tønning, der på det tidspunkt gik i 2.g vandt prisen for bedste projekt - der også dengang bar navnet Miljøhverdag.

Med prisen fulgte en check på 15.000 kroner, og siden den flotte udnævnelse har de unge iværksættere arbejdet på at føre projektet ud i livet.

Miljøhverdag leverer på abonnementsbasis bæredygtige husholdningsartikler direkte til danske familier.

Sådan kan en kasse fra Miljøhverdag se ud. Pressefoto

Miljøkassen indeholder blandt andet bambustoiletpapir, komposterbare affaldsposer og probiotiske rengøringsmidler. Dermed får man hver måned de nødvendige husholdningsartikler til hverdagen leveret direkte til døren, samtidig med at man bidrager til den bæredygtige omstilling.


Vi håber at vi med Miljøhverdag kan bringe de bæredygtige produkter tættere på forbrugeren. Vi vil gøre det nemt at gøre det rigtige

Henrik Tønning, Miljøhverdag


Virksomheden er webbaseret, men har dog til huse i Bjerringbro, nærmere bestem i "Broen" - byens nye ungdomshus.

Annonce

Gøre det nemt at vælge

- Vi håber, at vi med Miljøhverdag kan bringe de bæredygtige produkter tættere på forbrugeren. Vi vil gøre det nemt at gøre det rigtige, fortæller  Henrik Tønning.

Samtidig er det vigtigt for de unge iværksættere, at deres miljøkasser gør det nemt for alle deres kunder udelukkende at benytte miljøvenlige husholdningsartikler. Det er nemlig en stor del af grundlaget for hele af ideen om Miljøhverdag.

- Vi vil gøre det nemt for de travle børnefamilier og for de studerende på et stramt budget, at vælge de bæredygtige løsninger i hverdagen, forklare Henrik Tønning og tilføjer:

 Mathias Pinnerup (tv) og Henrik Tønning får base hos Broen - Bjerringbros nye ungdomshus. Pressefoto

- Alle Miljøhverdags miljøkasser vil blive leveret i elektriske varevogn fra Intopit i Viborg. En vigtig brik for at gøre hele processen så bæredygtig som mulig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Annonce