Annonce
Bjerringbro Avis

Våbendepot er det perfekte B&B

Astrid og Niels Holmriis har købt Åhuset i Bjerringbro, som nu skal indrettet til Bed & Breakfast. Foto: Christine Krüger Hansen

Astrid og Niels Holmriis investerer i endnu en bolig, som omdannes til Bed & Breakfast. Åhuset bliver værelse nummer 15.

Annonce

Bjerringbro: Det kan godt være, at der for tiden ikke er noget hotel i Bjerringbro, men det betyder sandelig ikke, at man ikke kan finde et sted at overnatte i byen. Især Astrid og Niels Holmriis, der driver Holmriis B&B gør sig gældende på markedet for overnatninger, og det i en sådan grad at de nu endnu engang har valgt at udvide deres efterhånden ret store udlejningsvirksomhed.

Oprindeligt udbød det entreprenante ægtepar, der også er indehavere af en whiskyshop, Bed & Breakfast på Søgaarden i Lee, hvor de også selv bor. Men efter at Madsens Hotel lukkede, valgte Astrid og Niels Holmriis først at købe det gamle og meget charmerende hus på Skovvejen med navnet Villa Zira. Siden overtog de også den store patriciervilla på Storegade, som fik navnet Herligheden, og forleden kunne de så oplyse om, at endnu en drøm var gået i opfyldelse i forbindelse med købet af det lille hus, der ligger helt ned til Gudenåen, og som går under navnet Åhuset.

Med købet af det både hyggelige, men også historisk interessante hus, der har status af sommerhus, når Holmriis B&B op på 15 værelser fordelt på fire lokaliteter.

- Det var faktisk lidt en tilfældighed, at vi faldt over Åhuset, fortæller Niels Holmriis, der inspireret af et kursus omkring turisme ved de store åer, kaldet River Fisher, valgte at gå på boligportalen for at lede efter ejendomme til salg beliggende ved Gudenåen.

Og der, på sidste side, annoncerede ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff med det karakteristiske lille gule hus, som de fleste, der bor i Bjerringbro, kender.

- Valget var nok ikke så svært. Vi kan jo altid bygge senere, og går det helt galt, så må vi jo selv flytte ind i huset

Niels Holmriis, Holmriis B&B
Det bliver ikke ret meget mere idyllisk end det her. Foto: Lilienhoff
Annonce

Våbendepot

Huset har nemlig en fortid som våbendepot for modstandbevægelsen under 2. verdenskrig og var i mange år ejet af tidligere lokal modstandmand, Walther Pedersen. Derudover ligger det lille firkantede hus med det stråtækte tag lidt for sig selv, helt ned til Gudenåen men meget synligt, når man kører på Busbjergvej.

Herefter gik det ret stærkt.

- Vi havde godt nok besluttet, at vi ville bygge et nyt sommerhus på en sommerhusgrund, vi har på Mols, så vi selv havde et sted, vi kunne være, når vi holder fri, især i vintertiden, når vi ikke har så mange gæster, men fristelsen var for stor, og i stedet for valgte vi at købe huset, der oprindeligt stod udbudt til 2,3 millioner kroner, fortæller Astrid Holmris.

Så meget kom ægteparret dog ikke af med, men huset bliver stadig det dyreste af de 15 værelser, Holmriis B&B ejer. Åhuset, der fremadrettet kommer til at hedde Aahuset med to a'er, således at udenlandske gæster også kan læse det, er nemlig kun på 54 kvadratmeter.

- Vi har naturligvis brugt rigtig mange timer på at tale om beslutningen, og hvad der skal ske fremadrettet, og egentlig er tanken, at man skal kunne leje Aahuset ud fra samme koncept som alle vores andre værelser. Men der er da ingen tvivl om, at det nok vil være af størst interesse for et lidt andet kundesegment, end vi plejer at have, for det bliver da lidt dyrere at leje, siger Astrid Holmriis, der også har planer om at tilbyde noget ekstra i forbindelse med udlejningen.

I huset er der naturligvis både køkken, badeværelse, opholdsrum og soveværelse, men derudover påtænker Astrid Holmriis at tilbyde malergrej, hvis man er i det kreative hjørne samt en yogamåtte og muligheden for, at køleskabet er fyldt op med lækre råvarer.

- Huset ligger perfekt på to hektar natur helt ned til Gudenåen, naturligvis med fiskeret, og så alligevel så tæt på byen, at man sagtens kan gå derind, siger Niels Holmriis, der gerne vil bygge en lille bro ud i vandet, som man kan fiske fra, men også lægge til og fra med kano.

Huset ligger lige ned til Gudenåen på to hektar naturgrund. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

2000 overnatninger

Det der med at drive Bed & Breakfast er noget, der virkelig har grebet om sig, også i en sådan grad at Niels og Astrid ikke var så meget tvivl, da de skulle beslutte, om de ville udvide virksomheden med Åhuset eller bygge et sommerhus, der skulle give dem mere komfort i deres fritid.

- Valget var nok ikke så svært. Vi kan jo altid bygge senere, siger Niels Holmriis, der foruden at passe whiskyshoppen samt stå for morgenmad til gæsterne i Villa Zira og Herligheden også har et job som assurandør hos et forsikringsselskab.

Astrid Holmriis, der også er grafisk designer, bruger derimod stort set alt sin tid med parrets B&B. Mere end 2000 overnatninger har de om året, hvilket naturligvis giver fast arbejde.

Der er masser historie omkring huset, der under 2. verdenskrig blev brugt af modstandsbevægelsen som våbendepot.
Annonce

Hvid picnic

Fast arbejde får de også med det lille åhus, for selvom det kun er fra 1943, så trænger det til en kærlig hånd, inden de første gæster rykker ind.

- Vi regner med at gøre ligesom vi gjorde med Villa Zira - altså stille og roligt - en ting af gangen. Vi skal eksempelvis have installeret en ny varmekilde, for fyret er utæt, og så skal taget også repareres, siger Astrid Holmriis, der allerede har store planer for, hvad der ellers skal ske i, og omkring, huset.

Selv er hun helt vild med, at der slynger sig en lille bæk på grunden, og derudover påtænker hun at inviterer byens borgere til picnic på arealet.

- Man kunne jo godt hegne det hele ind, men vi vil hellere være imødekommende også for byens skyld og i stedet for deltage i den kommende kulturuge med en såkaldt "Hvid udflugt" eller "Hvid Picnic" som man gør på Sønderstrand i Aabenraa, forklarer Astrid Holmriis og fortsætter:

- Så kunne hvidklædte og feststemte mennesker mødes til en hyggelig dag eller aften ved Aahuset og høre om husets rolle i 2. verdenskrig, mens de nyder naturen ved Gudenåen.

Huset er også blevet tegnet og omtales en del gange i bogen: Der var noget i luften - en beretning fra anden verdenskrig om modtandsbevægelsens virke i Bjerringbro og omegn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce