Annonce
Bjerringbro Avis

Vækkes til live efter 52 år: Pigtrådsmusikken genopstår til september

Det var her på Rødkærsbro Kro, at Gunpowder Club i 1960'erne holdt sine baller. Til september genopstår klubben for en enkelt aften hos Jolly Roger MC i Nørre Langgade. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hvis man var til rockmusik i 1960'ernes Midtjylland, burde man helt sikkert kende til Gunpowder Club. Klubben bliver nu - blot for én enkelt aften - genoplivet.
Annonce

Rødkærsbro: Det er ikke sikkert, at kunstnernavne som Joe E. Carter's Group, The Beauty Fools og The Insects siger dig så meget. Men de var altså tre ud af mange musikgrupper, der i 1966 og 1967 gav den gas i Gunpowder Club.

Musikklubben i Rødkærsbro samlede masser af unge til pigtrådsballer gennem netop de to år i de glade 60'ere, og til september genopstår klubben altså med et brag af en aften.

For første gang siden 1967 inviterers der nemlig til Gunpowder Club Revival i Rødkærsbro den 21. september, og det bliver ifølge arrangørerne en nostalgisk aften med minderige hits fra for mere end 50 år siden.

- Det bliver en aften i nostalgiens tegn med fed pigtrådsmusik, som den lød dengang. Billeder, scrapbøger og fortællinger fra Gunpowder Club og ikke mindst med mulighed for at mødes til en snak med gamle venner, måske også en gammel flamme, som man har kysset med til pigtrådsballerne, siger Bjarne Ellgaard, der i sin tid var med til at starte Gunpowder Club, og som er én af de tre mænd bag Gunpowder Club Revival den 21. september.

De to øvrige arrangører er hans gamle klassekammerat og mangeårige ven, Søren Peter Cilleborg Jensen, samt Ole Vestergaard, der er præsident for Jolly Roger MC.

Gunpowder Club

  • Den første Gunpowder Club-koncertaften var den 23. oktober 1966 med Joe E. Carter's Group på scenen på Rødkærsbro Kro
  • Siden da var der frem til november året efter omkring 50 pigtrådskoncerter
  • Til koncerterne spillede nogle af tidens største pop- og rockkunstnere som danske Sir Henry & His Butlers, Peter Belli, The Defenders, The Hitmakers, norske Vanguards, engelske Wishful Thinking og The Ebonies fra Jamaica
  • Bestyrelsen for den daværende Gunpowder Club bestod i 1966 og 1967 af Bjarne Ellgaard, Per Bach, Per Lundorff, Leif Laursen og Jens Chr. Cilleborg Jensen
  • Dengang kostede det arrangørerne 50 kroner at leje krosalen for en aften - men så skulle de også selv feje gulvet bagefter
  • Billetprisen svingede fra halvanden krone til fem-seks kroner
  • Det billigste band kostede 200 kroner, og ellers var honoraret for en aften typisk fra 500 til 1200 kroner

Kilde: Gunpowder-club.dk

Annonce

Flere navne på vej

Rockarrangementet kommer til at foregå hos Rødkærsbros MC-klub, Jolly Roger, og dermed genopstår Gunpowder Club altså ikke på byens kro, som ellers lagde ramme om de i alt mere end 50 rockkoncerter i 1966 og 1967.

Den nye placering ændrer ikke på, at der efter 52 år igen bliver mulighed for at jive, twiste og danse kinddans, når Rox's, Souled Out og Alvin K. Sørensen kommer til byen og spiller op på ægte 60'er-manér.

- Alle er hjerteligt velkomne til Gunpowder Club Revival, og vi håber på at se rigtig mange denne aften. Både pigtrådsfans fra de glade 60'ere og andre, der kan lide god, gammel 60'er-musik, lyder det fra de tre initiativtagere.

Selvom musikken kommer til at lyde som noget fra en efterhånden fjern fortid, er der en del helt nære elementer i den. Blandt andet har bandet Souled Out Hans Nyholm fra Rødkærsbro med, og Alvin K. Sørensen, som vil spille guitarmusik á la Hank Marvin og The Shadows, er en gammel Rødkærsbro-dreng, som tidligere har spillet i den lokale gruppe Apache.

- Herudover er vi i kontakt med flere store navne fra 60'ernes danske pigtrådsmusik, som nok også kommer til revival-aftenen den 21. september, siger Bjarne Ellgaard, som med sine dengang blot 15 år var den yngste i den i forvejen meget unge bestyrelse, der i 1966 og 1967 tegnede Gunpowder-Club.

Ud over at lægge lokaler til står MC-klubben i Nørre Langgade 40 også for salg af mad og drikke. Billetter vil kunne købes på Gunpowder-club.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce