Annonce
Bjerringbro Avis

Var det noget med et spritnyt hus? - Flere nye boliger på vej i hyggelig oplandsby

Tømrermester Michael Pedersen har købet en stor grund i Tange, hvor han har planer om at bygge otte huse. Som tidligere er han gået i et samarbejde med ejendomsmægler Peter Mortensen hos Home Bjerringbro/Viborg, der skal stå for salget. Foto: Christine Krüger Hansen
Lokal tømrermester har igen været ude at købe stor grund, hvor han nu bygger otte familiehuse.

Tange: Der er udsigt til, at Tange kommer til at vækste - måske endda med hele 10 procent. Til gengæld er der ikke udsigt til Tange Sø, fra de nye huse som tømrermester Michael Pedersen er ved at bygge på Tange Skovvej.

Men som vejnavnet antyder, bliver der til gengæld en glimrende udsigt til skov og natur fra de otte boliger, der kommer til at ligge både højt, men også skjult i byen, der er et populært sted at bo.

Bliver alle husene solgt og beboet af børnefamilier, vil det med stor sandsynlighed give en befolkningstilvækst i Tange på mellem 25 og 30 mennesker.

Annonce

I hvert fald ifølge Peter Mortensen fra Home Bjerringbro/Viborg, der skal hjælpe tømrermesteren med at sælge de nye familieboliger, der bliver på henholdsvis 130 og 150 kvadratmeter.

- I Tange er det nemt at sælge boliger. Faktisk har vi solgt flere boliger i Tange, der koster over to millioner, end vi har i Bjerringbro, fortæller ejendomsmægler Peter Mortensen og angiver, at det især er pendlere, der ellers bor i Viborg eller Århus, som  køber huse i Tange.

To modeller

Det er ikke første gang, at Michael Pedersen bygger huse i Tange. Tidligere i år blev han færdig med at bygge fire boliger på Dværgvænget i Tange, og de var solgt i løbet af et par måneder.

Grunden, som han nu bygger på, ligger som sagt højt, men har oprindeligt tilhørt et hus på Bjerringbrovej, der for nogle år siden blev solgt uden grundstykket.

På beliggenhedsplanen kan man se, hvordan de otte boliger på Tange Skovvej kommer til at ligge. Det første hus, der allerede er under opførelse, ligger længst til venstre på plantegningen.

Siden har den store grund, der er på 10.500 kvadratmeter, ligget stille hen, Men Michael Pedersen kan sagtens se muligheder i området og har købt grunden med det formål at bygge otte boliger.

Og det første hus er ved at blive bygget.

- Planen er, at der skal bygges to forskellige størrelse huse. En model der er 130 kvadratmeter, og en type der er 150 kvadratmeter, hvor der både er et ekstra badeværelse, soveværelse og et walk inn closet, fortæller Michael Pedersen, der også er ved at lægge sidste hånd på en række huse på Lindevej i Bjerringbro.

Annonce

Prøvehus

De nye huse i Tange bliver dog ikke samme model, som dem han har bygget på Lindevej eller på Poppelvej, hvor han også har bygget huse.

I Tange er det nemt at sælge boliger. Faktisk har vi solgt flere boliger i Tange, der koster over to millioner, end vi har i Bjerringbro

Peter Mortensen, ejendomsmægler hos Home Bjerringbro/Viborg

- Nej, det er en ny model og murstenene er brune eller jordfarvet, så de kommer til at passe godt ind i omgivelserne, siger Michael Pedersen og peger på efterårsskoven, der omkranser byggegrundende.

Det første hus bygges som et prøvehus, og meningen er ,at folk kan kigge forbi ved et åbent hus arrangement for at få deres nysgerrighed styret.

Husene er naturligvis bygget så energivenligt som muligt og får ensidig taghældning og mures op med  brunlige mursten. Foto: Christine Krüger Hansen

- Nej, jeg bygger ikke alle husene med det samme, og det betyder også, at hvis man køber et hus inden det er bygget, så kan man også få indflydelse på, hvordan det indrettets, siger han.

Husene bygges med ensidig hældning, og hver grund er på 1000 kvadratmeter, og Michael Pedersen forventer, at den det første hus er indflytningsklar til marts.

Det er først og fremmest børnefamilier og aktive seniorer, der er målgruppen for disse huse, hvis startpris lyder på lidt under 2,3 millioner - sådan cirka.

Visualisering af nyt hus på Tange Skovvej.

- Vi er endnu lidt uldne omkring prisen, fordi vi ikke ved, hvordan priserne på byggematerialer kommer til at udvikle sig. Lige nu bliver det jo kun dyrere, siger Peter Mortensen, der ikke ser prisen som høj, også selvom husene ligger i Tange.

- I de sidste fem år er der blevet solgt rigtig mange huse i Tange, der er et meget attraktivt sted at bo. Tange er ikke nogen landsby i forfald, og tilbyder foruden gode stisystemer også både skole, børnehave og købmand, siger Peter Mortensen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mette har fået "fod på livet"

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce