Annonce
Bjerringbro Avis

Varmemøde med 200 deltagere: Smørrebrødet måtte afvente kampvalg

Efter næsten tre timers møde var deltagerne i Gudenådalens Energiselskabs generalforsamling blevet godt sultne. Foto: Hanne Bliksted
Seks personer stillede op til tre pladser i bestyrelsen i Gudenådalens Energiselskab.

Bjerringbro: Ingen generalforsamling uden smørrebrød, sådan har traditionen været i Gudenådalens Energiselskab i mange år, og trods det store fremmøde til generalforsamlingen 27. april  i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, var der ikke ændret på det.

Og selv om smørrebrødet sendte en liflig duft ud i hallen allerede før klokken 22, så var de omkring 200 deltagere mere optaget af først afstemningen om det faste bidrag og siden valg til bestyrelsen.

Mad og optælling

Foruden de tre bestyrelsesmedlemmer Allan Krantz Jensen, næstformanden Lars Bjerring Laursen og Jesper Stenkjær meldte Jørgen Søfeldt og Dennis Kirkegaard sig til den nye bestyrelse. Desuden blev Henrik Hald foreslået på baggrund af sit og Mathilde Velands arbejde i borgergruppen "Bekymring over 185 % prisstigning fra GUES".

Mens stemmerne blev talt op nød deltagerne så - endelig - smørrebrødet. Men da var klokken også omkring 22.30. Det endte med 136 stemmer til Allan Krantz Jensen, 87 til Lars Bjerring Laursen og 86 til Dennis Kirkegaard, som alle tre blev valgt til bestyrelsen. Jesper Stenkjær fik 64 stemmer, Jørgen Søfeldt fik 60 og Henrik Hald 32.

Annonce

Dyrt fællesskab

Aftnens første afstemning var, om hvorvidt GUES i fremtiden skal opkræve det samme faste bidrag fra alle, modsat i dag hvor man betaler efter boligens størrelse. Forslaget kom fra Torben Møller, som ikke mener, at der er dokumentation for et differentieret bidrag, som GUES opkræver nu.

- Det er et meget højt bidrag og et dyrt fællesskab, vi betaler til. Jeg vil gerne selv vælge en anden leverandør af varme, men det kan jeg ikke på grund af tinglysningen, sagde han blandt andet.

Det er et meget højt bidrag og et dyrt fællesskab, vi betaler til. Jeg vil gerne selv vælge en anden leverandør af varme, men det kan jeg ikke på grund af tinglysningen.

Torben Møller, forbruger ved GUES.

Direktør for GUES Charles W. Hansen lod forstå, at et fast bidrag på for eksempel 2.000 kroner pr. forbruger - inklusive virksomhederne kun vil give godt fem millioner kroner om året mod nu godt ti millioner kroner.

- Der er fordele og ulemper ved begge dele. Et ens bidrag for alle vil gøre hverdagen sværere for os, for det vil koste omkring 100.000 kroner i administration. Omvendt vil det måske give flere kunder, sagde han.

Det endte med 307 nejstemmer, 23 ja og to blanke, og dermed faldt forslaget.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig. Allan Krantz Jensen er fortsat formand, næstformand er Lars Bjerring Laursen, og kasserer er Gitte Bjørn. Desuden består bestyrelsen af Morten B. Madsen, Martin Sanderhoff samt nyvalgte Dennis Kirkegaard, han afløser Jesper Stenkjær. Repræsentant for Favrskov Kommune er Thomas Storm (V).

Torben Møller Gudenådalens Eneriselskab
Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce