Annonce
Bjerringbro Avis

Viborg Kommune er på top 10 over husprisstigninger: Mægler efterlyser flere boliger til salg

Home i Viborg og Bjerringbro melder om mange hussalg - men for få huse til salg. Pressefoto
Husene sælger i stor stil og til højere priser, men for få nye huse til salg kan spænde ben, fremhæver Home i Viborg og Bjerringbro.
Annonce

Viborg: Boligmarkedet overrasker selv de største optimister. Fremvisninger, handelstal og priser peger op i Danmark trods tiden med corona.

De gode takter mærkes også i Viborg Kommune fortæller ejendomsmægler Peter Stouby Mortensen, der er medindehaver af Home Viborg og Home Bjerringbro. Trods corona-krise er huspriserne i Viborg Kommune højere end for et år siden, viser den seneste opgørelse for hele boligmarkedet fra Boligsiden.

- Viborg Kommune er på top 10-listen over prisstigninger. Priserne er steget med otte procent, selvom det selvfølgelig dækker over forskelle indenfor kommunen og blandt ejendomstyperne, siger Peter Stouby Mortensen i en pressemeddelelse.

Der er ganske enkelt drøntravlt, og corona er ikke det store tema blandt køberne, som den lokale Home-ejendomsmægler møder. Nervøsitet er aflyst af optimisme og fornyet tro på tingene, som genåbningen af Danmark fortsætter.

Corona har altså ikke betydet lavere priser. Tværtimod er købelysten intakt, og den er steget markant i maj, trods de økonomiske eksperters forudsigelser om det modsatte.

Annonce

Ekstremt lavt udbud

Udvalget er gået den anden vej. Der er færre boliger til salg, og der er rift om de huse, der bliver sat til salg. Derfor er afslagene også på retur, og husene bliver handlet tættere på den udbudte pris, fortæller Home-mægleren.

- Udbuddet er ekstremt lavt, cirka 20 procent lavere end for et års tid siden. Sæt til salg nu, mens konkurrencen er lav, opfordrer Peter Stouby Mortensen.

Home håber, at de gode takter kan få flere boligejere ud af busken og overveje et salg. Få nye huse til salg kan nemlig ’spænde ben’ for den gode stemning, hvis køberne ikke kan finde, hvad de søger.

Selv om kalenderen nærmer sig sommerferietiden, så er tidspunktet for at sætte til salg faktisk særdeles godt i år. De fleste danskere er på grund af corona hjemme i Danmark, så boligsøgningen og boligsalget vil holde sig højt som Dannebrog over sommeren.

- Det er et godt tidspunkt at sælge. Mange er hjemme i sommeren i år, siger Home-mægleren.

For køberne er der også den fordel, at renten fortsat er meget lav, hvorfor det er billigt at finansiere boligkøbet.


Viborg Kommune er på top 10-listen over prisstigninger. Priserne er steget med otte procent, selvom det selvfølgelig dækker over forskelle indenfor kommunen og blandt ejendomstyperne

Peter Stouby Mortensen, Home
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Annonce