Annonce
Bovbladet

Det bliver for vildt: Kendte kokke skal dyste i vildt på Als

Gourmetkokken Brian Mark Hansen, forrest, vender hjem til Sønderjylland den første weekend i november. Vojens-drengen skal nemlig være dommer i den prestigefyldte kokkekonkurrence "Årets Vildtret", som i år foregår i Mommark på Als. Brian Mark Hansen er i dag køkkenchef på Søllerød Kro (1 Michelin-stjerne) og vinder af Årets Vildtret 2014. Arkivfoto

Det er lykkedes Destination Sønderjylland at få den prestigefyldte kokkekonkurrence "Årets Vildtret" til Sønderjylland. Konkurrencen har givet turistorganisation en anledning til at arrangere en vildtfestival samt en sønderjysk vildtgourmetuge, hvor fire sønderjyske restauranter deltager.

Annonce

Sønderjylland: Kendte kokke fra hele landet vil i den første weekend i november strømme til Mommark på Als.

Det er nemlig lykkedes Destination Sønderjylland at få den prestigefyldte kokkekonkurrence "Årets Vildtret" til landsdelen, og det giver turistorgansiation en anledning til at holde en stor vildtfestival, hvor man både kan opleve kokkene i aktion, men også selv komme i aktion og få en masse oplevelser.

- Hele weekenden kommer til at stå i vildtets tegn. Vi bruger anledningen til at lave en decideret vildtfestival, der sætte fokus på vildt og jagt i Sønderjylland og har derfor planlagt et spændende og inspirerende program til mad-, jagt- og naturinteresserede børn og voksne. Der er forskellige jagt- og vildtrelaterede aktiviteter, debatter og workshops, der arrangeres i samarbejde med lokale jægere, naturskolen og forskellige producenter. Om søndagen vil det desuden være muligt at opleve en falkejæger og høre om denne jagtform, der netop er blevet lovlig i Danmark. Vi håber, at rigtig mange vil lægge en tur forbi i løbet af weekenden, siger Karsten Justesen, der er direktør for Destination Sønderjylland.

Fokus på vildt


  • Årets Vildtret er en traditionel kokkekonkurrence, hvor alle landets kokke inviteres til at deltage.
  • 22 Restauranter har sendt ind til konkurrencen, og heraf har dommerpanelet bestående af blandt andre madanmelder Helle Brønnum udvalgt otte finalister: Restaurant Kiin Kiin, København, Le Gourmet Lego House, Billund, Falsled Kro, Millinge, Restaurant Uformel, København, Restaurant Babette, Vordingborg, Restaurant Sletten, Humlebæk, Restaurant Musikkens Spisehus, Aalborg, og Restaurant Brace, København.
  • Kokkene konkurrerer søndag den 4. november på Mommark Handelskostskole.
  • Sønderjysk Vildtfestivalen foregår både lørdag og søndag på Mommark Handelskostskole, hvor der er et omfattende program med fokus på mad, jagt og vildt.
  • I sønderjysk vildtgourmetuge deltager Restaurant Fakkelgaarden, Bellevue, Comwell Sønderborg, Christie's Sdr. Hostrup Kro og Restaurant Staffeli i Skærbækcentret.
  • Læs mere om konkurrencen, vildtfestivalen og vildtgourmetugen på www.visitsonderjylland.dk
Annonce

Kulissen skulle være i naturen

Det hele foregår på Mommark Handelskostskole, og det er ikke tilfældigt, at det sted er valgt til den store satsning.

- Det var vigtigt for os, at festivalen kom til at foregå i naturen, fordi det er vigtigt, når man sætter fokus på vildt og jagt. Vi har også en skydebane og en falkejæger på programmet, og det kan vi ikke gøre inde i byen. Derfor er Mommark perfekt som kulisse, siger markedsføringskoordinator Gerda Bouma fra Destination Sønderjylland.

Lørdag aften den 3. november arrangeres der en vildtmiddag på Sønderborg Slot. Det Sønderjyske Køkken, har sammensat en fire retters menu samt kaffe og udvalgt de vine, der serveres til. I løbet af aftenen, vil gæsterne blive underholdt af blandt andet "Christian den 2." der om nogen satte pris på vildt og god mad generelt.

- Jagt og vildt har historisk set været forbundet med adelen og deres slotte og herregårde. Derfor er det også helt naturligt at Sønderborg Slot kommer til at danne ramme om en vildtmiddag i forbindelse med festivalen, siger Karsten Justesen.

Annonce

Vildt på menuen på restauranter

I den efterfølgende uge sætter de sønderjyske restauranter vildt på menuen, når den første sønderjyske vildtgourmetuge løber af stablen. Fire restauranter i Skærbæk, Sønderborg, Kollund og Sdr. Hostrup ved Aabenraa har taget imod udfordringen om at lave en speciel fire retters vildtmenu.

- Folk vil gerne have oplevelser med mad og trenden med at spise ud er steget vildt de seneste år. Derfor skulle vi også have en gourmetuge med fokus på vildt i forbindelsen med festivalen. Om festivalen og gourmetugen bliver gentaget næste år, når kokkekonkurrencen ikke bliver afholdt her, finder vi først ud af senere, når vi ser, hvordan det er gået. Om det er noget, som har potentiale til vokse, siger Gerda Bourma.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce