Annonce
Bovbladet

Efter facebook-opslag: Komplet samling af julemærker afleveret i præstegården

Et udsnit af de julemærker, der indgår i samlingen. Gennem hele sit liv har Flemming Hansen i Korsør samlet på julemærker. Nu er samlingen afleveret på Holbøl præstegård. foto: Kristian Ditlev Jensen

Et facebook-opslag med en opfordring til at støtte Julemærkehjemmene satte en lavine i gang. Og en dag ringede 70-årige Flemming Hansen fra Køge til sognepræst Kristian Ditlev Jensen i Holbøl.

Annonce

Holbøl: Et facebook-opslag med en from opfordring til at støtte Julemærkehjemmene, har nu resulteret i, at sognepræst Kristian Ditlev Jensen i Holbøl kunne modtage en komplet samling af julemærker.

Lige fra de første i 1904 til idag.

- Det vil sige - samlingen gik til 2017. Jeg har så selv købt et ark med årets julemærke, fortæller Kristian Ditlev Jensen.

Han er godt nok sognepræst i Holbøl pastorat, men én af hans funktioner er også at være præst for Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, hvor han bl. a. underviser et hold konfirmander.

- Det er dejlige børn, fortæller Kristian Ditlev Jensen om sit virke. Han kan se, hvor god en effekt et ophold på Julemærkehjemmet har på børnene. Og dette gode budskab ville han gerne viderebringe.

- Så da jeg kom hjem fra ét af disse konfirmand-timer, satte jeg mig ned og skrev et facebook-opslag. Det blev delt, kunne jeg se - og det blev delt mere, meget mere end jeg havde regnet med. Og folk både like'de opslaget - og kommenterede det, fortæller sognepræsten.

Annonce

Komplet samling

Så en dag fik han en sms fra Flemming Hansen i Køge.

- Flemming Hansen havde samlet julemærker hele sit liv. Faktisk havde han en komplet samling af julemærker. Fra 1904 og frem til 1949 var det som enkeltmærker - men derfra og så frem til 2017 havde han dem som hele ark.

Kristian Ditlev Jensen siger bevidst "havde" - for nu ligger samlingen i Holbøl præstegård.

- Flemming Hansen har rundet de 70 år, og han mente, at samlingen skulle have det godt i fremtiden, så han forærede den til præstegården.

Kristian Ditlev Jensen er godt klar over, at julemærkerne har trange kår - af den simple årsag, at antallet af julebreve og -kort er faldet drastisk de senere år.

Hér har Julemærkefonden dog en løsning, påpeger sognepræsten.

- Man kan nemlig købe et digitalt julemærke, som man kan sætte på sin e-mail.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce