Annonce
Bovbladet

Fra hærværk til kunst: Danmarks ældste - og endnu aktive graffiti-rebel har travlt

I februar var Lars Jensen tæt på at dø som følge af en hjertefejl. Han er kommet sig nogenlunde - og har travlt igen med musik og kunst. Måske mere end nogensinde før, fordi der er så meget, han vil nå. foto: Jan Sternkopf
Kunstner og musiker L:Ron Harald, der egentlig hedder Lars Jensen, er kommet sig nogenlunde efter en alvorlig hjertesygdom. Den 52-årige spray-rebel har stadig en stor passion for at male - nu måske mere end nogensinde, for der er så meget, han endnu vil nå. Efter påske udkommer hans tredje album "Fickumdick".
Annonce

Padborg: - Jeg vil hellere provokere end behage.

Sådan siger den sønderjyske kunstner og musiker L:Ron Harald, der ellers lyder på navnet Lars Jensen.

Den 52-årige rapper og graffiti-maler er stadig fuld af virketrang. Igen, må man vel også tilføje, efter at han for blot et par måneder siden var tæt på at dø som følge af en alvorlig hjertefejl. Hjertet buldrede derudaf med 220 i minuttet, og anfaldet i februar var det alvorligste af fire på et halvt år.

Hjertet er lægerne heldigvis ved at få styr på. Det indebærer kontrol på Aabenraa Sygehus hver 14. dag, forklarer Lars Jensen, der under sit kunstnernavn L:Ron Harald er pladeaktuel med albummet "Fickumdick".

- Og det er med "ck" begge gange, påpeger han, som dermed bevidst spiller på det tvetydige ved at blande synnejysk og tysk.

Det nye album, dere sendes på gaden efter påske, bliver bedre end nogensinde.

- Det bliver i hvert fald anderledes, fortæller rapperen med henvisning til tidligere udgivelser - "PornoGangster" fra 1998 med hittet "Mæ å min Kadett" og "Maximal Raudiness" i 2008.

Temaerne på den nye plade "Fickumdick" har godt nok ikke forandret sig siden 90'erne, hvor det handlede om piger, øl og fester.

- Emnemæssigt har jeg ikke forbedret mig. Det kan godt være, at jeg er 52 år gammel - mentalt er jeg stadig i puberteten, griner Lars Jensen.

Annonce

Kant på kunst og musik

Men for det første har produktionen teknisk set været i gode hænder hos Brian Justesen, hans mangeårige samarbejdspartner udi musikken.

- Og så har vi eksperimenteret lidt med stilen, forklarer han.

Blandt andet bruger han elementer fra heavy metal, idet netop metal-sangeren Annette Brix lægger en stærk stemme til nogle af numrene.

- Det skal altså have lidt kant. Det gælder både i min kunst og i musikken. Jeg lider ikke af berøringsangst, mener musikeren, mens han er i gang med at lave graffiti - helt lovligt og officielt hos en transportvirksomhed i Padborgs industrikvarter. Indendøre.

- Det er kunst - ikke hærværk, tilføjer han.

Tilsvarende er batteriet af spraydåser.

Annonce

Skaden er sket

- Før havde vi jo kun én type spraydåser, hvor det gjaldt om at få noget ud af dysen i en fart. I dag er det en helt videnskab. Man kan få dyser til smal og til bred. Og spray i alle mulige farver. De spraydåser, jeg har med hér, er specialfremstillet. Men det er stadig noget skrapt noget, der kommer ud af dem. Det er bestemt ikke harmløst, erkender Lars Jensen, der ikke altid husker at få maske på, når han arbejder i de giftige dampe.

- Skaden er sket, mener nogle, siger han og banker sig i knolden for ligesom at vise, hvor hult det allerede lyder.

Men han fortsætter. Uanset konsekvenserne. Og det er, som om "Danmarks ældste - og endnu aktive graffiti-maler" har fået ekstra travlt efter den noget chokerende oplevelse med hjertet.

- Jeg har en del ting, jeg vil nå endnu. Jeg har stadig en stor passion for at male. Jeg kan i hvert fald ikke lægge det fra mig. Det nærmest vælter ud af mig - jeg har altid gang i én eller flere skitser ad gangen, lyder det fra Lars Jensen.

Han synes, at "det er fedt", at Jan Rasmussen tager graffiti'en ind i virksomheden.

- Der er ikke mange transportfirmaer, der har graffiti. Andet end på deres lastbiler og containere, lyder det med et smørret grin fra den gamle spray-rebel.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce