Annonce
Bovbladet

Fratrådt menighedsråd tæt på at blive erstattet

Det ser nu ud til, at et nyt menighedsråd kan indtage Holbøl Kirke den første søndag i advent. Foto: Claus Thorsted

Det var dramatisk, da Holbøls menighedsråd forsøgte at få sin egen sognepræst fyret og selv endte med at gå. Men nu ser det ud til, at nye sognebørn overtager rådsstafetten.

Annonce

Holbøl: Menighedsrådet for Holbøl Sogn nedlagde i samlet flok sit hverv pr. 1. august i protest mod sognepræst Kristian Ditlev Jensen, som blev forsøgt fyret. Derfor skal der findes et nyt råd til de resterende to år af valgperioden.

Forleden blev der holdt informationsmøde og opstillingsmøde til suppleringsvalg, og det fik umiddelbart den ønskede udgang. Der blev valgt en liste med seks kandidater og tre suppleanter.

Det skete dog ikke uden, at præst og provst måtte forholde sig til sagen om det tidligere menighedsråds afgang.

- De, der spurgte, gjorde det ud fra et ønske om at vide, om der ville blive uro omkring det, om de ville stikke hånden i en hvepserede, hvis de nu stillede op til menighedsrådet. Det syntes både sognepræsten og jeg med sindsro, at vi kunne svare nej til, siger provst Kirsten Sønderby.

Der er tradition for fredsvalg i sognet. Jeg tror ikke, man har haft kampvalg i 40 år.

Kirsten Sønderby, provst
Annonce

Lille risiko for kampvalg

Ifølge provsten blev der ellers set fremad, hvilket det kandiderende menighedsråd også antyder.

- Der er tradition for fredsvalg i sognet. Jeg tror ikke, man har haft kampvalg i 40 år eller deromkring. Jeg tror egentlig, alle glæder sig over, der er nogen til at bære det videre og være menighedsråd, fortæller Kirsten Sønderby.

Ifølge en pressemeddelelse omfatter listen over kandidater og suppleanter en vifte af kompetencer. Der er akademikere, praktikere, folk med kirkegårdserfaring, mennesker med organisationserfaring, lokale fra gamle familier, tilflyttere fra Sjælland, borgere fra Sønderhav og fra Hokkerup, helt nye kirkeentusiaster og folk med bred kirkelig erfaring.

Sagen er nu den, at hvis der ikke kommer en opstillingsliste med yderligere kandidater inden den 2. oktober, så har Holbøl et nyt menighedsråd, som tiltræder den første søndag i advent.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce