Annonce
Bovbladet

Islandsk rugbrød på mælkekarton

Bjartur Petursson i gang med at bage islandsk rugbrød i mælkekartoner på Bov Kro. (Pressebillede)

På Gourmetdagen i Padborg er der mulighed for at smage det søde og traditionsrige islandske rugbrød, som bages i en mælkekarton.

Annonce
Padborg: Til Gourmetdagen i Padborg Torvecenter lørdag 5. oktober, bager Bjartur Petursson, indehaver af Bov Kro, et islandsk, meget sødt og traditionsrigt rugbrød.
Man kan smage det islandske rugbrød ved rugbrødsstanden i teltet ved Padborg Torvecenter, hvor der kan opleves en lang række forskellige brød.
Traditionen tro bager Bjartur brødet i mælkekartoner ved 100 grader i seks timer. I Island graver man kartonerne ned i jorden ved siden af en gejser og så ligger det ellers der og bager. Brødet blev tidligere baget i træforme, men de er i dag blevet erstattet af den noget utraditionelle bageform, mælkekartonen.
»Det er et brød som smager noget anderledes end det man ellers forbinder med et traditionelt dansk rugbrød,« fortæller Bjartur Petursson, der forklarer, at brødet er meget sødt, fordi der bruges på til 95 ml sirup til et enkelt brød.

Opskrift på to islandske rugbrød
2 rengjorte 1 l mælkekartoner
375 g rugmel
225 g fuldkornsmel
2 1/4 tsk natron
190 ml sirup
3/4 l kærnemælk
Smeltet smør til at smøre kartonerne med
Brødet bages på nederste rille i ovnen i seks timer ved 100 grader - eller nedgravet nær en gejser, alternativt kan man også koge brødene i 3,5 time i en gryde, der er fyldt halvt op med vand.

pcb

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce