Annonce
Bovbladet

Julemærkehjemmene går alternative veje for at opnå støtte

Både private og virksomheder kan være med til at støtte Julemærkehjemmene gennem el-regningen. Handelsselskabet Aura Elhandel giver to øre for hver kilowatt-time. Ordningen vækker glæde hos Julemærkefonden. Og hos forstander Vibeke Sørensen på Fordmark. Foto: Ulrik Petersen

Et faldende salg af julemærker har foranlediget Julemærkefonden til at gå alternative veje for at skabe et mere solidt grundlag for landets fem Julemærkehjem, heriblandt Fjordmark i Kollund. Aura El-handel tilbyder at støtte Julemærkefonden med to øre for hver kilowatt-time.

Annonce

Kollund: Et faldende salg af julemærker har foranlediget Julemærkefonden til at gå alternative veje for at skabe et mere solidt grundlag for landets fem Julemærkehjem, heriblandt Fjordmark i Kollund.

En af løsningerne har været at indgå samarbejds- og sponsoraftaler med virksomheder, eksempelvis elhandelsselskabet Aura El-handel.

Samarbejdet med Aura El-handel betyder konkret, at kunderne har mulighed for at støtte Julemærkehjemmene, når de køber strøm.

- For hver kilowatt-time strøm, som kunden bruger, donerer vi 2 øre til Julemærkehjemmene, uden at det koster kunden ekstra, fortæller Dorthe Dalsgaard, konsulent hos Aura El-handel.

Der kan ikke umiddelbart sættes beløb på endnu - for det afhænger helt af, hvor mange kunder, der tilmelder sig ordningen. Og hvor meget strøm, de forbruger, forklarer projektleder Jens Holm-Christensen hos Aura El-handel.

- Et gennemsnitshjem på 130 kvadratmeter har typisk et el-forbrug på 6000 kilowatt-timer. Når vi så giver 2 øre for hver kilowatt-time, bliver det også til noget, siger Jens Holm-Christensen.

Støtte via el-regningen

Det første julemærke så dagens lys i 1904, men den over 100 år gamle tradition er under stærkt pres og salget er stærkt dalende i disse år. Danskerne sender kun en brøkdel af det antal julekort, som de sendte tidligere, og det kan ses på omsætningen af Julemærker.I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn. Hvert år hjælper Julemærkehjemmene omkring 750 børn i alderen fra 7-14 år videre i livet. På Julemærkehjemmene får børnene hjælp til at komme ud af mobning og social isolation. Samtidig lærer de om sund kost og motion.

Aura El-handel er en del af energikoncernen Aura Energi, hvor 320 medarbejdere beskæftiger sig med installation, energirådgivning, fiber, el-handel, vedligeholdelse og udbygning af el-nettet samt salg af hårde hvidevarer, el-artikler og belysning.

Omsætningen ligger på ca. 780 mio. kr.

Både private samt små og mellemstore virksomheder kan støtte via deres strømforbrug.

Antallet af julemærker er faldet drastisk. Derfor er Julemærkefonden afhængig af alternative muligheder for støtte. Foto: arkiv
Annonce

Sponsor-strøm

El-handelsselskabet har ikke kun Julemærkefonden som modtager.

- Vi kalder det sponsor-strøm, som omfatter forskellige foreninger og organisationer - heriblandt Julemærkefonden. Forbrugerne vælger selv, hvem de vil støtte - det gøres på vores hjemmeside, hvor man kan tilmelde sig ordningen.

Der er allerede flere, der har fået øjnene op for ordningen.

- Indtil nu er der 34, der har valgt at støtte julemærkehjemmene via Aura Sponsorstrøm - på de cirka to uger, det har været muligt.

Det giver god mening at støtte Julemærkefonden, påpeger Jens Holm-Christensen.

Salget af Julemærker har været støt faldende de seneste år, fordi danskerne ikke sender nær så mange julekort som tidligere. På de fem julemærkehjem i landet er der derfor pres på økonomien.

Annonce

Omsætning halveret

Hos Julemærkefonden er erhvervsfundraiser Klaus Holm selvsagt glad for aftalen.

- På 10 år er omsætningen af Julemærker næsten halveret. I 2006 blev der solgt julemærker for godt 21 millioner kroner, mens der sidste år blev købt julemærker for godt 13 millioner. Vi er selvfølgelig kede af, at Julemærkesalget er faldende, men det nytter jo ikke at sidde på sine hænder og gøre ingenting. Vi har derfor været nødt til at tænke i andre baner for at få støtte til at udføre vores arbejde Derfor udvikler vi løbende samarbejder med virksomheder som Aura El-handel, som vi kalder VirksomhedsVenner. Det har vi stor succes med, forklarer Klaus Holm.

Viceforstander på Fjordmark Jesper Lildholdt kan mærke juleglæden brede sig ved denne meddelelse:

- Vi er naturligvis superglade for initiativet - det er det, vi har brug for. Alle tiltag som dette er kærkomne - uanset om det er store eller små beløb.

Annonce

Mest læste

Annonce
Bovbladet

Konfirmation i Grænsehallen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bovbladet

Konfirmation i Grænsehallen

Mest læste

Annonce