Annonce
Bovbladet

Købmanden Kim trodser alle odds i Kruså

Kim Nicolajsen er ofte at finde i butikken, hvor han hjælper med at fylde varer op.

Der burde ikke være basis for en Rema 1000-butik i Kruså, men det lykkedes købmand Kim Nicolajsen at overtale kæden til at satse på byen. Det har hverken de eller han fortrudt.

Annonce

Kim Nicolajsen har ofte været grænsesøgende i sit arbejdsliv, men nu er han kommet "hjem". Efter 18 år med job i grænsehandelsbutikker, kom han til Netto i Padborg, hvor han var butikschef i et halvt år, inden han blev distriktschef i samme kæde med ansvar for 11 butikker i Sønderjylland.

- Netto er en del af Dansk Supermarked, som er meget topstyret. Man var "soldater", der skulle rette ind til højre, forklarer Kim Nicolajsen, som ikke følte, han passede ind i den kultur.

- Jeg fik ikke lov til at udfolde mit købmandsgen. Der var mere fokus på omkostninger end at tjene penge.

Derfor blev det kun til tre år hos Netto, før han kom til Rema 1000, hvor flere af hans tidligere kolleger også var søgt hen. Tanken om at være selvstændig købmand fængede.

- Selvfølgelig inden for nogle rammer, men de er noget mere vide end Nettos. I dagligdagen bestemmer vi meget selv, mener Kim Nicolajsen, som først blev Rema 1000-købmand i Sønderborg.

Selvstændige butikker

Rema-kæden drives efter et franchisekoncept.

- Man investerer penge og er økonomisk afhængig af, at butikken giver noget på bundlinjen. Ellers er der ingen løn til én selv. Det er også det sjove, fordi man kan præge butikken og driften, som man gerne vil, siger Kim Nicolajsen.

I tre år gik turen fra Bov til Sønderborg, men 4. december sidste år åbnede han butikken i Kruså. Lidt mod alle odds. Det sidste supermarked i byen lukkede for to år siden og grænsehandlen fylder mere end nogensinde før.

- Da jeg første gang nævnte ideen om en butik i Kruså for Rema for tre år siden, efter at jeg næsten lige var startet i Sønderborg, troede min regionschef ikke lige på ideen, smiler Kim Nicolajsen.

En anden situation

Det lykkedes imidlertid Bov-købmanden at overbevise kæden om, at man kunne få succes i Kruså.

- Ser man på Kruså og indbyggertallet, skal man ikke have en Rema-butik, men hvis man kender lokalsamfundet, danskerne på den tyske side af grænsen og trafikken, som grænsehandlen skaber, har vi en anden situation, forklarer Kim Nicolajsen, som tilføjer, at selv chaufførerne, som kommer med varer, udtrykte deres undren i starten.

Det er imidlertid lykkedes at gøre skeptikerne til skamme. Det første halvår har været forrygende.

- Det tyder rigtig godt. Vi ligger langt over budgettet. Sommerferien står for døren, men med tre campingpladser, to i Kollund og én i Kruså, ser det godt ud for handlen. Der er kommet mange campister i helligdagsweekenderne, siger Kim Nicolajsen.

Opbakning fra familien

Som far til tre skolesøgende børn er det også en gevinst, at Kim Nicolajsen arbejder få kilometer fra parcelhuset i Bov.

- Jeg er tæt på familien og hjemmet, og det giver fleksibilitet. Min kone er godt nok ikke helt tilfreds med min arbejdstid endnu, men det kommer. Vi ved, det første år med butikken kræver noget, og derfor har vi også en aftale om, at jeg kan have fokus på butikken, fortæller købmanden, som er glad for, at hans svigerforældre i Kruså yder stor hjælp i hverdagen.

Kim Nicolajsen er selv meget synlig i butikken, hvor han gerne hjælper med at fylde varer op, og det giver samtidig mulighed for at hilse på kunderne.

- Man er den lokale købmand, som de fleste kunder kender. Meget af mit netværk handler også her.

I sidste uge var der folketingsvalg - en stor ting - men for Kim Nicolajsen og hans 24 medarbejdere, som snart bliver til 30, er det valgdag hver dag.

- Kundernes stemmekort er deres dankort. De har muligheden for at køre i Netto, SuperBrugsen eller over grænsen, hvor der er et hav af butikker. Vi skal være på dupperne hele tiden.

Købmand Kim Nicolajsen, Rema 1000 i Kruså, er glad for at butikken går endnu bedre end forventet, men han er også glad for, at han arbejder tættere på familien og hjemmet i Bov.

Om Kim Nicolajsen

47-årige Kim Nicolajsen er gift med Karina og har tre børn - Emma på otte år, Malte på ti år og Magnus på 13 år.

Oprindelig er Kim Nicolajsen fra Tønder, men han har boet i Bov siden 2000.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce