Annonce
Bovbladet

Kreative kvinder gør boligen til et hjem

Nancy Gerber og Loddie Dalgaard arbejder sammen i tomands-virksomheden "&rum" med indretningsforslag, der gør en bolig til et hjem. Foto: Jan Sternkopf

Nancy Gerber og Loddie Dalgaard leverer nøglefærdige bygge- og indretningsløsninger for private og erhverv med deres virksomhed "&rum". Den rigtige konstellation har været vigtig i to-mandsfirmaet.

Annonce

Kollund: Skitsetegninger på opslagstavlen, en tændt computer og farveprøver på bordet, som i øvrigt viser tegn på organiseret rod. Der hersker koncentreret travlhed hos indretningsfirmaet "&rum" i Kollund.

Nancy Gerber og Loddie Dalgaard bebor et hjørne hos Kollund Møbler og arbejder der to gange om ugen, de andre tre dage er de i deres indretningsfirma "&rum", som er beliggende i Sønderborg.

Og hér fostrer de kreative forslag til boligen - både inde og ude.

- I private hjem indretter vi alle rum i boligen og tegner om-, til- og nybyggeri. Vi beskæftiger os med alt det, der gør en bolig til et hjem for den enkelte og for familien som helhed. Og vi skræddersyer indretningen efter de ønsker, som boligejeren måtte have. Men ofte handler det også om at komme med løsninger, som kunden ikke selv har tænkt på, forklarer Nancy Gerber.

De to kvinder er et godt match, når det gælder om at få samarbejdet til at fungere.

Annonce

Supplerer hinanden

Det gør det - faktisk så sprudler det.

- Vi supplerer hinanden rigtig godt. Faktisk tænker vi meget ens, selv om vi er to forskellige personligheder. Men som et gammelt ægtepar kan vi fuldføre den andens sætninger. Og vi lader os inspirere af de samme ting og af hinanden, fortæller 43-årige Loddie Dalgaard.

Hun er uddannet byggetekniker og har været medejer i et byggefirma, hvor hun stod for kundekontakten og arkitekttegninger, fortæller hun.

Men Loddie Dalgaard manglede noget i jobbet, måtte hun erkende.

- Jeg manglede det kreative, så jeg læste til indendørsarkitekt og etablerede eget firma. Det var lige midt i krisen - så det gik ikke så godt.

Men ad omveje fandt hun drømmejobbet i indretningsafdelingen hos Kollund Møbler og mødte her Nancy Gerber.

Annonce

Flere opgaver

Deres personlige og faglige match, gav grobund for at stifte et fælles indretningsfirma, som de kaldte "&rum", og etablerede sig i Sønderborg.

Indretningsfirmaet har haft opgaver fra dag ét og vokser i dag hastigt - specielt på erhvervsopgaver hvor de for tiden er i færd med at indrette en ny italiensk restaurant i Vejle, kontorlokaler og facadeløsninger hos en stor erhvervskunde i Sønderborg og mange andre spændende, store opgaver.

- Jeg er uddannet indendørsarkitekt og har været selvstændig i faget i en del år, men blev tilknyttet Kollund Møbler et par dage om ugen, fordi jeg savnede kolleger. Så havde jeg en afstikker i en spændende stilling hos ScanPot i Sønderborg og da jeg stoppede der i slutningen af 2016, så virkede det helt naturligt for Loddie og mig at slå kludene sammen og etablere "&rum" i starten af 2017. Jeg vidste også, at det var en udfordring. For når man har et to-mandsfirma, er det vigtigt, at det også er den rigtige konstellation, fortæller Nancy Gerber.

Personligt og fagligt var de allerede på bølgelængde.

- Men vi brugte virkelig også tid på at "finde hinanden" fagligt, hvordan rollefordelingen - og i det hele taget samspillet med hinanden skulle være. I begyndelsen evaluerede vi meget på os selv og hinanden, for at finde ud af, hvordan vi selv oplevede samarbejdet. Vi er begge på et fagligt højt niveau - men vi er hver især også hamrende stærke personligheder. Det udnytter vi konstruktivt, fortæller Nancy Gerber om fællesskabet.

Annonce

Går efter det bedste

Forarbejdet med evalueringer efter hver opgave - har givet et stærkt fundament - og suppleret med et coaching-forløb har det givet en stor forståelse og anerkendelse for hinandens forskelligheder og styrker og svagheder, erkender Loddie Dalgaard.

- Det betyder også, at vi i arbejdet er meget bevidste om vores integritet. Kompromis' er sådan set ikke lige os - for et kompromis er ikke det optimale. Vi går efter det bedste, tilføjer Nancy Gerber.

Det er tilsyneladende et rigtig godt koncept.

For "&rum" har lige nu "sindssyg travlt", medgiver hun.

Annonce

Flere faser

Selve løsningsforslagene i en indretningsopgave for eksempel er kun en del af opgaven, der består af flere faser.

For eksempel hvis kunden vælger at have "&rum" med hele vejen.

- I den italienske restaurant står vi for hele designfasen, budgetter, byggestyringen og den endelige styling, så restauranten stort set derefter kan åbne dørene for kunderne. Vi tilbyder altid individuelle løsninger. Så vi bruger rigtig meget tid på at analysere opgaven, kunden og dennes behov.

I private hjem handler det jo dybest set om, hvordan vi individuelt vil leve vores liv i vores hjem. Det spørger vi ind til. Som regel åbner det for en meget kreativ - og ikke mindst reflekterende proces. Fordi nu er kunden nødt til at fordybe sig i emnet, forklarer Nancy Gerber.

Lige som processen har et "før" og "under", så er der også noget, der hedder "efter".

Det foregår hele tiden i samråd med kunden, påpeger hun.

- Det er vigtigt for os at vide, om det fungerer eller om noget skal tilrettes. Dermed skabes det optimale for kunden, som altid er i fokus.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce