Annonce
Bovbladet

Nål og tråd skal synliggøre tanker om genforeningen

Iben Høj og brodøse har allerede lavet de første udkast til det store kunstværk. foto: Iben Høj
Valdemarshus i Padborg bliver én af de stationer, som genforenings-projektet "Grænseløse Sting" besøger. 800 mænd og kvinder fra hele Danmark og syd for grænsen får mulighed for at brodere med på et seks meter stort fællesværk om genforeningen, som Museum Trapholt har sat i værk sammen med kunstner Iben Høj
Annonce

Padborg: Kunstmuseum Trapholt ved Kolding giver genforeningen en kunstnerisk form, når 800 borgere nord og syd for grænsen sammen med tekstilkunstner Iben Høj skaber et gigantisk broderet fællesværk "Grænseløse Sting", der diskuterer grænser før og nu. Der er åben for tilmelding til projektet, hvor det både vil være muligt at brodere hjemme, ved fællesworkshops på Trapholt samt ved 10 workshops med Iben Høj placeret rundt omkring i hele Danmark og syd for grænsen, bl. a. på Valdemarshus torsdag, 20. februar, fra kl. 9-12.

Kulminationen bliver ferniseringen af værket Grænseløse Sting 16. maj 2020.

Projektet har afsæt i, at kvinder omkring genforeningen benyttede broderiet som et politisk våben, der markerede deres nationale tilhørsforhold til Danmark. Der blev broderet klokkestrenge, puder etc. med nationale symboler som rigsvåben og dannebrog samt danske slotte og Dybbøl Mølle.

- I Grænseløse Sting inviteres alle deltagere til at afbilde, hvad de forstår ved fysiske eller mentale grænser i dag. Projektet skal vise hvor relativt ny Danmarks grænse mod syd er, og hvordan grænser både geografisk og mentalt flytter sig, lyder det i oplægget fra Iben Høj.

Hun tager udgangspunkt i ældre, falmede og hengemte Dannebrogsflag med et væld af røde nuancer og gulnede sarte områder af lyse farver, hvor man kan fornemme historien og levet liv.

- Deltagere vil blandt andet komme til at brodere på mine egne strikkede tekstiler med disse forskellige delikate nuancer af rødt. I samarbejde med brodøse Tine Wessel har jeg lavet en instruktion, så både begyndere og eksperter kan deltage med det bedste de kan. Værket bliver seks meter højt og kommer til at svæve i den smukke rotunde på Trapholt i en form, der leger med begrebet grænser og skaber nye rum i rummet. Stof og tråd bliver ens for alle deltagere, og sikrer at de 800 individuelle bidrag får et storslået helhedsudtryk.

Iben Høj. privatfoto
Der indgår både broderi og strik i det seks meter store kunstværk om genforeningen. Det færdige resultat vises på Kusntmuseum Trapholt. foto: privat
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce