Annonce
Brædstrup Avis

En million til sikker skolevej vækker glæde: Nu kan cyklister og bilister føle sig mere trygge

Der er nu afsat midler til at udvide bakken på Søhulevej mellem Tønning og Træden, så børnene i Tønning-Træden Friskole og andre cyklister kan komme sikkert frem. Arkivfoto: Søren E. Alwan
15 års arbejde med at forbedre trafiksikkerheden på skolevejen til Tønning-Træden Friskole ser nu endelig ud til at være forbi, efter byrådet har besluttet at tildele en mio. kr. til udvidelse af Søhulevej.

Tønning-Træden: Der er en million kroner på vej til landsbyerne Tønning og Træden, efter byrådet mandag 22. marts besluttede at tildele midler fra puljen til trafiksikkerhed til de to byer.

Helt konkret skal pengene gå til at forbedre trafiksikkerheden på Søhulevej mellem Tønning og Træden, som også er skolevej til Tønning-Træden Friskole.

Det er ikke mere end et par år siden, at Søhulevej blev omdannet til en såkaldt 2 minus 1-vej med cykelbaner i siderne, så skolens elever kunne fragte sig sikkert til og fra skole. Midlerne rakte bare dengang ikke til at gøre vejprojektet færdigt, og derfor sættes der nu ekstra midler af ifølge Jørgen Korshøj (V), der sidder i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune.

- I det første projekt var der ikke sat penge nok af til hele Søhulevej, så det prøver vi nu at rode bod på. I forbindelse med det nye projekt er vi nødt til at ekspropriere lidt ekstra jord, så vi kan udvide vejen, og det har vi fået aftaler med de involverede lodsejere om, siger Jørgen Korshøj.

De nye trafikmidler skal gå til at udvide vejstykket på bakken på Søhulevej. Ifølge tidsplanen skal eksproprieringerne ske fra april og frem til august, og herefter er det meningen, at anlægsfasen skal ske i perioden august til oktober 2021.


Cykelstien vil forbinde de små byer herude, så det bliver nemmere for alle at komme omkring på cykel.

Morten Planck, Tønning-Træden Lokalråd


Annonce

Mere trygt for cyklister og bilister

Det er efterhånden 15 år siden, at Tønning-Træden Lokalråd gik ind i arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden på Søhulevej, og de nye midler fra puljen til trafiksikkerhed vækker glæde i det lokale råd.

- Det er en rigtig positiv nyhed og noget, vi har arbejdet for i mange år. Det kommer forhåbentlig til at betyde, at børnene kan cykle mere trygt til og fra skole. Det bliver også mere trygt for bilisterne, at de fremover slipper for at frygte, at der er en cyklist på toppen af bakken, siger Morten Planck fra Tønning-Træden Lokalråd.

Han oplyser, at det hele tiden har været meningen, at forbedringerne af Søhulevej skal ske i små etaper. Udvidelsen af vejen vil imidlertid ikke kun komme skolebørnene til gode. Det vil også sikre en bedre sammenhæng på vejnettet i hele området.

- Cykelstien vil forbinde de små byer herude, så det bliver nemmere for alle at komme omkring på cykel. Samtidig bliver den også forbundet med naturstien, som går ind til Brædstrup, så det hele bliver bedre bundet sammen. Det vil forhåbentlig betyde, at der er flere, som får lyst til at springe på cyklen, siger Morten Planck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce