Annonce
Brædstrup Avis

20-årig lærling er vant til at arbejde selvstændigt

Rasmus Haboe Nielsen har fået sit eget rullende værksted i form af denne kassevogn. Foto: Peter Hald
Rasmus Haboe Nielsen, der er nyudlært landbrugsmaskinmekaniker, har nok at rive i hos Thomas Holm Maskinhandel.
Annonce

Sdr. Vissing: Det er ikke mange nyudlærte mekanikere, der har en firmabil, der er flottere end chefens. Men sådan er det for den 20-årige landbrugsmaskinmekaniker Rasmus Haboe Nielsen, der arbejder hos Thomas Holm Maskinhandel på Ulstruphusvej i nærheden af Sdr. Vissing.

Rasmus Haboe Nielsen kører nemlig rundt i en hvid og velholdt VW firmabil, der er både nyere og større end den gamle blå VW, som chefen Thomas Holm beskedent nøjes med. Men der er en god grund til, at den nye mekaniker har så god en bil. Han har nemlig allerede fået stort ansvar og sørger i høj grad selv for at tilrettelægge sin arbejdsdag.

- Det er meget frit her hos Thomas. Hvis vi har meget travlt, tager jeg nogle lange dage, og når der er knapt så travlt, kan jeg tage nogle færre timer, fortæller Rasmus.

De helt korte arbejdsdage er dog sjældne for tiden. Der er i øjeblikket forrygende travlt i værkstedet hos Thomas Holm. Der er godt fyldt op med traktorer og andre maskiner, der skal repareres, for foråret er på vej, og landmændene er ved at gøre sig klar til at tage i marken.

- I den senere tid har vi også haft mange opgaver med hydraulik. Vi har faktisk fået helt nyt hydraulik-udstyr, fortæller Thomas Holm.

Han har haft Rasmus Haboe Nielsen i lære det seneste halve års tid, for oprindeligt stod Rasmus i lære hos Jøla Maskincenter på Søbækvej. Men Jøla gik som bekendt konkurs i sommeren 2019, og Rasmus fik meget travlt med at finde en ny læreplads. Den var dog ikke særlig langt væk. Rasmus har kendt Thomas Holm lige siden sin barndom, hvor han ofte hjalp til ved det store årlige traktortræk, som Thomas Holm arrangerer. Så da der kom et opkald om en læreplads, sagde Thomas Holm ja uden tøven.

Og det har vist sig, at der blev hårdt brug for de unge mekaniker. Lige siden Thomas Holm Maskinhandel i juli sidste år fik eget værksted på Ulstruphusvej 1 (firmaet holdt tidligere til hos Thomas Holms far på Kragedalsvej) er der kommet mange nye ordrer ind - og Jølas konkurs gav samtidig yderligere travlhed. Faktisk er der lige nu så meget tryk på, at Thomas Holm har været nødt til at leje en ekstra mand. Om der på længere sigt skal være flere faste medarbejdere ved han dog ikke endnu.

Værkstedet er tæt pakket med traktorer og andre køretøjer. Rasmus Haboe Nielsen og hans chef Thomas Holm (i baggrunden) har megatravlt for tiden. Foto: Peter Hald
Annonce

Nyt og gammelt

Det er en meget blandet samling maskiner, der holder på værkstedet - lige fra helt moderne traktorer til de ældre og mere eksotiske modeller.

- Se her - vi har lige fået et topstykke til en gammel Ursus traktor fra Polen, fortæller Thomas Holm muntert.

Han er god til at finde delene, men Rasmus er også ved at lære at navigere i det store reservedelsmarked.

- Rasmus skal selv ringe rundt og bestille dele hjem. Det er der meget læring i, understreger Thomas Holm. Han har selv været i branchen i adskillige år, selv om han kun er 37 år.

Ud over de mange mekanikeropgaver, venter der også en stor begivenhed i foråret - det store traktortræk kaldet "Power Pull" på Kragedalsvej 2.

Traktortrækket finder sted den 9. maj, og det er faktisk 14. gang, at Thomas Holm og hans kolleger, familie og venner arrangerer det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce