Annonce
Brædstrup Avis

50 værker står klar: Marie Drewes fejrer 40 år som kunstner med stor udstilling

Marie Drewes har vanen tro været flittig ved lærredet og har nu 50 malerier klar til sin maj-udstilling. Pressefoto
Tidligere kulturminister Mette Bock åbner udstillingen i Voervadsbro, når billedkunstner Marie Drewes fejrer 40-års jubilæum med en stor maj-udstilling.

Voervadsbro: Efter en lang corona-pause er den lokale kunstner Marie Drewes igen klar til at holde maj-udstilling fra hjemmet Møldruphus på Højlundvej 26 i Voervadsbro.

I 2021 kunne Marie Drewes fejrer 40-års jubilæum som professionel billedkunstner. På grund af corona-pandemien blev jubilæet udskudt, så det i stedet bliver fejret nu, og i den anledning byder hun gæsterne på lidt ekstra.

Marie Drewes holder fernisering på årets maj-udstilling søndag 1. maj klokken 14. Her står tidligere kulturminister Mette Bock for at åbne udstillingen, mens bandet "Når mor har fri" kommer og underholder på gårdspladsen.

Annonce

- Vi glæder os til sammen at kunne fejre mine godt 40 år som professionel billedkunstner, og til at kunne gøre det med alle vore gæster hele maj måned ud, oplyser Marie Drewes i en pressemeddelelse til Horsens Folkeblad.

Nye farver og strømmende lys

Omgivelserne, udstillingsstalden, kirkesalen og atelieret på Møldruphus er det samme som tidligere år, men ifølge kunstneren er malestilen denne gang mere glad og lys. Den røde farve får mere plads sammen med det strømmende lys på de godt 50 billeder, som er en del af årets udstilling.

- Det strømmende lys har jeg arbejdet med over lang tid, men bevidst at skabe så megen plads til det på lærrederne som i år, er nyt. Mit ambitionsniveau er som altid højt. Jeg slipper ikke et lærred, før kampen er vundet, og jeg mærker, at jeg er i hus med præcis det udtryk, jeg ville frem til, siger Marie Drewes.

Marie Drewes lader sig ofte inspirere af naturen og ikke mindst farverne i den. Disse billeder er inspireret af den danske sensommer. Pressefoto

Den lokale billedkunstner har i år også akvareller med i udstillingen, som hun har hentet inspiration til fra digteren og maleren Holger Drachmann.

- Mine Skagen-akvareller er malet på håndgjort papir over Holger Drachmanns Skagentekster, som i år har fået mere skarphed gennem en tydelig forskel på Drachmanns lyse tekster og de mere dramatiske, siger Marie Drewes.

Mit ambitionsniveau er som altid højt. Jeg slipper ikke et lærred, før kampen er vundet, og jeg mærker, at jeg er i hus med præcis det udtryk, jeg ville frem til.

Marie Drewes, billedkunstner

Kunstneren håber derfor, at gæsterne bliver mødt af både noget, som de kende, og en god del, som de ikke har set før. Udstillingen løber fra 1. maj til 31. maj.

Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce