Annonce
Brædstrup Avis

Aastedbrogrillen er genåbnet: Nu skal kokken Svend lave specialiteterne

Aastedbro Grill har levet en omtumlet tilværelse de senere år med flere forskellige forpagtere. Stamgæsterne er dog gode til at finde vej tilbage til grillen, selvom den i perioder har været lukket. Foto: Peter Hald
Egentlig skulle Aastedbrogrillen have været forvandlet til et italiensk spisested, men italienerne rejste hjem, og nu er kokken Svend Nielsen ansat til at lave klassiske kvalitets-grillmad.

Aastedbro: Tredje gang er lykkens gang. Det håber indehaverne af Aastedbro Kro og Grill, Peter Nielsen og Tina Begemann, der netop har ansat kokken Svend Nielsen til at åbne grillen, der har levet en omtumlet tilværelse de senere år.

Siden parret i juli 2019 købte kroen, har de sat den i stand og åbnede 16. juni i år op for bed and breakfast på stedet. I perioden har to forskellige forpagtere, blandt andet en italiener, prøvet kræfter med grillen, der ligger ud til Nørre Snedevej ved Rask Mølle.


Annonce

Stedet her har simpelthen Danmarks bedste beliggenhed med et stort opland, hovedvejen og Gudenåen i baghaven.

Svend Nielsen


- Det gik ikke, så nu har vi besluttet os for at droppe at forpagte det ud, og i stedet ansætte en kok til at stå for grillen, fortæller Tina Begeman.

Valget er faldet på 45-årige Svend Nielsen, der er uddannet kok og som de seneste 10 år har været køkkenchef på Hotel Hans Egede i Nuuk.

Nu er han dog flyttet til Horsens og ser en spændende udfordring i at få grillen og på sigt også kroen op at køre.

- Stedet her har simpelthen Danmarks bedste beliggenhed med et stort opland, hovedvejen og Gudenåen i baghaven. Vi skal have det hele til at hænge sammen herude, teltpladsen, bed and breakfast, grillen og på sigt også kroen, med ét gennemgående tema; kvalitet, lyder ambitionen fra Svend Nielsen.

Kød fra slagteren

I første omgang har han nu åbnet grillen med en klassisk grillmenu samt håndmadder, men med stort set alt kød leveret fra Bering Slagteren i Horsens. Og selvom det ikke engang er en uge siden, der blev fyret op under blusset, er stamgæsterne er allerede begyndt at vende tilbage

- Vi har fået fremstillet vores egne pølser, og vi går efter at 95 pct. af vores produkter skal være med kød leveret fra slagteren, så det kun bliver vores grillkyllinger, vi får andet sted fra, fortæller Svend Nielsen.

43-årige Peter Nielsen ejer rengøringsfirmaet Suveren og købte i første omgang Aastedbro Kro for at have et sted, hvor hans personale kunne overnatte. Siden har hans kæreste Tina Begemann udviklet stedet til bed and breakfast. Parret, der bor på Sjælland, har nu ansat Svend Nielsen som kok på stedet. Arkivfoto: Morten Pape

Til næste år vil han sammen med Tina Begeman og Peter Nielsen begynde processen med at åbne selve kroen.

- Det skal være en god gammeldags kro, hvor folk kan komme forbi, når de er på busudflugt eller skal holde selskab, men også med en skiftende tre-retters vinmenu, fortæller Svend Nielsen, der også gerne vil åbne kroens slyngelstue igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Brædstrup Avis

Stjernholm holder Havens Dag

Annonce