Annonce
Brædstrup Avis

ABC har valgt tre smagfulde vine til grillsæsonen

Denne GB Rosé fra producenten Georg Breure er valgt til årets rosévin af ABC Lavpris. Pressefoto

Årets Grillvin 2021 i ABC Lavpris er fundet, og dagligvarekæden har igen i år haft en kæmpe smagning med henblik på at finde frem til årets bedste grillvine.

Der skulle findes både en hvidvin, en rosévin og en rødvin. Da smagningen gik ud på at finde den bedste vin indenfor for hver kategori, så er det blevet til tre vine fra tre forskellige leverandører og tre forskellige lande, udtaler vinindkøber og vinsommelier Torben Tobiasen fra ABC Lavpris i en pressemeddelelse fra dagligvarekæden.

Valg af årets hvidvin

Vinen er udvalgt, da den med sin store fylde og smag skal kunne matche de brankede og røget noter som grillet fisk og kylling får efter en tur over gløderne.

Valget er faldet på Granbeau Chardonnay grande reserve. Det er en fuldfed Chardonnay fra Sydfrankrig, som er lavet i bedste oversøisk stil. Her får man stor fylde, cremet tekstur og en vin i god balance. Vinen har smag af pære, melon, abrikos og noter af eg. Vinen er særligt velegnet til grillet fisk og grillet kylling.

Valg af årets rosévin

Vinen er udvalgt så den er velegnet til lys fisk, skaldyr, salater eller som et hyggeglas mens grillen tændes. Her er der lagt mere vægt på de lette sommerretter som både kan være lys fisk fra grillen eller en salat fra køkkenet.

Valget er faldet på GB Rosé fra producenten Georg Breuer. Denne Rosévin er lavet på druen Spätburgunder også kendt som Pinot Noir. Vinen kommer fra det tyske vinområde Rheingau. Vinen er tør og i god balance med smag af sarte røde bær og citrusfrugter. Den er yderst velegnet til lys fisk, skaldyr, eller som et hyggeglas uden mad.

Annonce

Valg af årets rødvin

Rødvinen skal have en vis sødme som kan matche de forskellige marinader, saucer og rubs som bruges til kødet. Rødvinen skal være fyldig, så den kan matche, den røget og branket smag som grillet kød får.
Rødvinen skal også have et moderat indhold af tannin, for at vinen ikke fremstå skarp, tør og sprittet, da tannin modarbejdes af sødme.

Valget er faldet på Jugoso fra producenten Scheid Family Wines i Californien. Jugoso rødvinen er lavet på et blend af fem druer (Zinfandel, Cabernet sauvignon, Melot, Petite Sirah og Petit Verdot) fra Californien. Jugoso betyder ”saftig” på spansk og det er lige hvad denne rødvin er.

Vinen har været lagret i 12 måneder på egetræsfade som giver vinen en god kompleksitet. Smagen er præget af kirsebær, brombær, solbær, kaffe og cigarkasse. Velegnet til rødt kød, spareribs, pulled pork, burger eller nyd et glad mens mad og grillen gøres klar.

Vinene sælges fra nu af og hen over sommeren til en fast lavpris (49,98) hos alle ABC Lavpris butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce