Annonce
Brædstrup Avis

Aktivitetspark får en halv million: Nu får vi en meget bedre park

Det er gjort klar til legeredskaber i området bag tennisbanerne i Folkeparken til den nye aktivitetspark. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Aktivitetsparken i Brædstrup fik tildelt en halv million kroner i næste års kommunale budget. De ekstra penge vil give en bedre park og øge muligheden for at skaffe flere sponsorer, lyder det fra initiativtageren.
Annonce

Brædstrup: Der kom en hjælpende hånd i form af en halv millioner kroner i 2021 til aktivitetsparken i Brædstrup, da forligspartierne tidligere på ugen kunne præsentere næste års kommunale budget.

De ekstra midler kommer til at betyde rigtig meget for den kommende aktivitetpark, lyder det fra initiativtageren bag. Nu bliver det muligt gøre den første del af parken helt færdig, og samtidig vil der blive lidt midler til at sætte gang i anden fase af parken. Den er opdelt i tre delfaser.

- De ekstra midler får rigtig stor betydning for os. Nu får vi mulighed for at lave et bedre og meget mere avanceret projekt. Nu håber vi så, at vi får pengene udbetalt i 2021, fordi det er nu, vi sidder og projektudvikler, siger Thomas Schmidt fra aktivitetsparken.

Annonce

Legepladser for små og store

De ekstra midler betyder, at fase 1 af projektet nu kan laves helt færdig. Der vil blive etableret tarzan-bane, en zig-zag-bane, svævebane og et legeområde for de mindre børn ved den tidligere bane 5 tennisbane. Her er der også planlagt en beachvolley-bane, og så kommer der udeskole og et fitness-område for voksne.

- Vi kan få hele voksenfitness med nu. Det havde vi ellers skåret væk, fordi vi manglede midler. Hele ideen med parken er, at man kan tage sine børn med, og så kan de voksne lave nogle aktiviteter ved siden af, mens børnene leger på tarzanbanen eller er i legeområdet. På den måde lægger det op til aktivitet for hele familien, siger Thomas Schmidt.


De ekstra midler får rigtig stor betydning for os. Nu får vi mulighed for at lave et bedre og meget mere avanceret projekt.

Thomas Schmidt, aktivitetsparken


Den kommunale håndsrækning kan også få betydning for, hvordan den endelige park kommer til at tage sig ud. I hvert fald forventer initiativtageren, at det fremover vil blive lettere at tiltrække nye sponsorer, når kommunen så aktivt støtter op om en aktivitetspark i Brædstrup.

- Når kommunen igen lægger aktivitetsparken på budgettet, er det fordi, det også har en betydning for kommunen. Det har også betydning for dem, der skal sponserer os, at kommunen er med. Så vi håber, det gør, at sponsorer kan se, at aktivitetsparken er værd at putte penge i, siger Thomas Schmidt.

Annonce

Opmålingen er i gang

De frivillige bag aktivitetsparken er allerede godt i gang med projekteringen af det store projekt. Lige for tiden er en gruppe frivillige ved at måle op og gøre klar til redskaber. Snart skal de frivillige hente 150 kubikmeter faldsand og stabilgrus, som aktivitetsparken har fået gratis fra en nærliggende grusgrav.

Thomas Schmidt glæder sig over, at kommunen har tildelt ekstra midler til aktivitetsparken. Det vil give en bedre park til byen, siger han. Arkivfoto: Henrik Sandvad

Det skal bruges til at sikre, at stierne bliver farbare for folk i kørestol, og så skal faldsandet bruges omkring legeredskaberne. Herefter begynder den egentlige udgravning til parkens legeredskaber.

- For at spare penge bliver meget lavet med frivillig arbejdskraft, og vi kan stadig bruge flere frivillige til at hjælpe os med etableringen af parken. Hvis der er nogle områder, som har ens specifikke interesse, er der også mulighed for at komme til det. Så der er frit spil, siger Thomas Schmidt.

Der er mulighed for at læse mere om projektet og følge med i etableringen af aktivitetsparken på Brædstrup Lokalråds hjemmeside: www.braedstrup.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce