Annonce
Brædstrup Avis

Børn og unge er for inaktive: Skoleelever vil vende kurven og tæller skridt

6. klasse på Brædstrup Skole tæller i denne uge skridt. Eleverne skal gå over 10.000 skridt om dagen i en uge. Foto: Morten Pape
Danske børn og unge er for inaktive, viser en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet. På Brædstrup Skole prøver 6. klasse at arbejde mod den tendens, og klassen skal derfor i denne uge gå mindst 10.000 skridt hver dag.

Brædstrup: Onsdag morgen startede udeskolen for eleverne i 6. klasse på Brædstrup Skole med en rask gåtur rundt om Ring Sø.

Turen er et led i klassens nye tiltag med at få mere motion og bevægelse ind i skoletiden, og i denne uge skal eleverne tælle deres skidt enten på mobiltelefonen eller på deres ure. Kravet hedder mindst 10.000 skridt om dagen pr. elev, hvilket svarer til omkring otte kilometer, og ifølge eleverne selv er det intet problem i at nå den daglige distance.

- Jeg synes, det er fint nok med at gå 10.000 skridt om dagen. Jeg har ingen problemer med at nå det, siger Liva fra 6. B efter dagens spadseretur rundt om søen.

Hun går til håndbold og gymnastik i sin fritid, når der ikke er corona-nedlukket. Men hun og veninderne indrømmer gerne, at det kniber med at få bevæget sig, når man hænger ud sammen efter skoletid.

- Så er vi bare sammen og snakker og er på mobiltelefonen og snapchat, lyder det med et grin fra veninden Feline.

I drengegruppen står den dog på lidt mere aktivitet i fritiden ifølge drengene selv.

- Vi går stort set alle til fodbold, og i fritiden spiller vi gerne fodbold eller løber på løbehjul, eller er nede i skoven og bygger ting. Så vi synes ikke, det er svært at nå de 10.000 skridt, lyder det fra Victor fra 6.B.

Dyster i skridt

Det er ikke første gang, at eleverne fra 6. klasse på Brædstrup Skole er i gang med at tælle skridt. Første gang var lige efter vinterferien, hvor klassen dystede i at gå længst på en dag. Her vandt Aksel fra 6.B med over 40.000 skridt på en dag, hvilket svarer til små 25 km.

Anden gang dystede 6. klasserne internt, og den indbyrdes gåkamp blev vundet af 6.C. Denne gang er det målet, at alle elever når over 10.000 skridt om dagen.

Det er lærer Conny Mortensen, som har sendt eleverne i 6. klasse på gåtur. Det skal også styrke elevernes motivation til skolearbejdet efter en lang periode med hjemmeundervisning foran computerskærmen. Foto: Morten Pape

Målet om mere bevægelse i skoletiden er kommet efter, at corona-nedlukningerne har betydet mere inaktive børn og unge. Her er spontan leg i frikvartererne og idrætsundervisningen aflyst af Zoom-møder og stillesiddende undervisning. Det blev ifølge klassens lærer startskuddet til mere bevægelse for eleverne i 6. klasse.

- Man hører jævnligt i nyhederne, at børn og unge ikke får rørt sig nok, og langt de fleste når ikke de 60 minutters aktivitet om dagen, som er anbefalet. Derfor begyndte vi at tælle skridt, siger Conny Mortensen.

Drengene Victor, Silas og Aksel i 6.B mener ikke de har problemer med at nå de 10.000 skridt om dagen. Drengene spiller nemlig fodbold i klub og i fritiden, og de giver faktisk ikke computerspil, siger de. Foto: Morten Pape
Annonce

Alle kan gå


Man hører jævnligt i nyhederne, at børn og unge ikke får rørt sig nok, og langt de fleste når ikke de 60 minutters aktivitet om dagen, som er anbefalet. Derfor begyndte vi at tælle skridt.

Conny Mortensen, lærer


Ifølge en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet, der er lavet under den anden nedlukning, svarer 87 pct. af 1300 folkeskoleelever i alderen 6-16 år, at de ikke lever op til anbefalingerne om 60 minutters daglig aktivitet.

- Børnene bliver meget passive, når idrætten er skåret væk og med hjemmeundervisning. Inaktivitet er dårligt for alting både fysisk og psykisk, og så er det trist at sidde alene derhjemme. Det gør det også svært at holde motivationen. Derfor er det også nemt at starte med at gå. Det kan alle gøre, siger Conny Mortensen.

Projekt 10.000 skridt kører frem til på mandag, og lykkedes det alle elever at nå den daglige distance, venter der en sponsorgave fra en af byens dagligvarebutikker.

Elverne tæller deres skridt på enten mobiltelefonen eller på deres ure. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce