Annonce
Brædstrup Avis

Badmintonklub aflyser nytårskoncert på Pejsegården: Ikke forsvarligt at gennemføre koncerten

Nytårskoncerten på Hotel Pejsegården har haft flere kendte solister og bands igennem årerne. Her er det Horsens Big Band, som spillede til nytårskoncerten i 2016. Arkivfoto: Lars Juul
Brædstrup IF Badminton, som hvert år står bag den traditionsrige nytårskoncert på Hotel Pejsegården, har aflyst koncerten i januar 2021. Det sker af hensyn til koncertens mange ældre gæster, som er i den mest udsatte gruppe, hvis de får covid-19.

Brædstrup: Siden 2010 har det været en fast nyårstradition, at Brædstrup IF Badminton har arrangeret nytårskoncert på Hotel Pejsegården en lørdag eftermiddag i januar for at tjene penge til klubkassen og til BIF Badmintons ungdomsafdeling.

Sådan kommer det ikke til at gå til januar næste år. Badmintonudvalget har valgt at aflyse den 12. udgave af nytårskoncerten, der hvert år tiltrækker mellem 300 og 400 gæster til koncert og spisning, på grund af fare for coronasmitte.

- Det er med stor beklagelse, at badmintonudvalget har valgt at aflyse eller udskyde den planlagte nytårskoncert. I udvalget har vi diskuteret og vurderet coronasituationen og har konkluderet, at situationen sandsynligvis ikke er meget bedre i slutningen af januar. Da rigtig mange af vore trofaste koncertgæster er i den ældre og udsatte gruppe, fandt vi det mest forsvarligt ikke at samle så mange til en koncert med spisning, siger Aksel Bruun fra BIF Badminton.

Frygtede underskud


Vi har rigtig mange ældre blandt vores koncertgæster, men hvis de ikke turde komme, så var det ikke sikkert, at vi kunne få det til at hænge sammen økonomisk.

Aksel Bruun, BIF Badminton


En anden årsag til aflysningen er ifølge Aksel Bruun, at koncertudvalget også har vurderet de økonomiske forhold, og her var man i udvalget ikke interesseret i at påføre badmintonklubben et underskud, som ville påvirke ungdomsafdelingen.

- Vi har rigtig mange ældre blandt vores koncertgæster, men hvis de ikke turde komme, så var det ikke sikkert, at vi kunne få det til at hænge sammen økonomisk. Det var også med i vores overvejelser, om der ville komme nok gæster, og om der så ville være den samme gode musikoplevelse, som der plejer at være, siger Aksel Bruun.

Annonce

Aftale fornys til 2022

Koncertudvalget, som udover Aksel Bruun også består af Ellinor Weisbjerg Roslev og Birgitte Bruun, var rigtig langt i planlægningen til næste års koncert.  Til nytårskoncerten skulle det faste husorkester Old Boys Big Band have været på scenen sammen med solisterne Trine Gadeberg, Andrea Heick Gadeberg og Jørgen Heick, og faktisk var kontrakterne allerede skrevet under.

- Det får heldigvis ikke nogen økonomisk konsekvens for os. Både bandet og solisterne har været så venlige at acceptere, at vi måtte aflyse koncerten for 2021, siger Aksel Bruun.

Han påpeger, at det store arbejde med planlægningen af nytårskoncerten ikke går tabt.

- Vi er allerede begyndt at snakke Nytårskoncert 2022, og vi forventer at forny de nuværende kontrakter, så vi kan få Old Boys Big Band og familien Gadeberg til at komme i 2022, lyder det fra Aksel Bruun.

Koncertudvalget forventer, at nytårskoncerten 2022 kan finde sted lørdag 29. januar.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce