Annonce
Brædstrup Avis

Bedrag, vold og løgne: Lokal forfatter ude med sin tredje spændingsroman

Bøje Aagaard Kristensen er ude med sin nye spændingsroman "Tvillingemord".  Arkivfoto: Morten Pape
Den lokale forfatter Bøje Aagaard Kristensen er netop udkommet med sin tredje roman "Tvillingemord".

Underup/Horsens: Bedrag, hævn, håb, kærlighed, løgn, svigt og mord. Det er blot nogle af ingredienserne i Bøje Aagaard Kristensens nye spændingsroman "Tvillingemord".

Romanen ligger i tidsmæssig forlængelse af de to tidligere udgivelser "Den retmæssige arving" og "Hvem slukkede lyset", som den lokale forfatter fra Underup udkom med i 2020 og 2018. I bøgerne har han hentet inspiration fra spændingsbøger, men også fra egne personlige oplevelser.

- Jeg har altid holdt meget af krimier både i tv, men også at læse andres spændingsromaner. Det har selvfølgelig været med til at inspirere mig. Den første bog kom af, at jeg havde nogle negative oplevelser, som egentlig skete tilfældigt. Så fik jeg den tanke, at tænk sig, hvis nogen havde haft et bevidst ondt forsæt, og det besluttede jeg så at skrive en bog om. Så har jeg fået nye ideer, og på den måde har den ene bog ligesom taget den anden, siger Bøje Aagaard Kristensen.

Brødre-jalousi og misbrug

Som de to første spændingsromaner følger bogen "Tvillingemord" advokaten Daniel fra Skive, og handlingen udspiller sig omkring Skive, Billund og Aarhus-området, men der er også afstikkere til blandt andet Nairobi i Kenya.


Jeg har altid holdt meget af krimier både i tv, men også at læse andres spændingsromaner. Det har selvfølgelig været med til at inspirere mig.

Bøje Aagaard Kristensen


Handlingen koncentrerer sig om brødrene Monrad, som sammen skal overtage deres fars elektronikvirksomhed, Skibodan. Tilsyneladende er der fuld harmoni i familien, men brødrenes årelange indbyrdes konkurrence og lurende jalousi får voldsomme konsekvenser.

Det hjælper heller ikke på de interne familierelationer, at den ene bror må flygte til udlandet efter en hed sexaftale  på et motelværelse med to unge kvinder. Den ene kvinde ender livløs på sengen og svæver mellem liv og død, og faren Dietrich Monrad må bede advokaten Daniel om at redde trådene ud.

Annonce

Sexisme og hævn

I den handlingsmættede roman møder læserne også Skibodans unge revisior Hallman, som har en grænseoverskridende og sexistisk tilgang til kvinder. Derudover følger man advokaten Daniel og hans hustru Ulla, som er uddannet fysioterapeut, og som får uventet brug for sin uddannelse på en måde, som har store konsekvenser for Daniel og familien.

Tvillingemord er den tredje bog i rækken om advokaten Daniel, som spindes ind i et net af løgne, hævn og mord. Pressefoto

Advokaten Daniel kommer også under uventet pres fra anden side, da figuren Brian Jørgensen, kaldet Bosse, pludseligt bliver prøveløsladt fra Enner Mark Fængsel. Daniel og hans venner var tidligere medvirken til, at Bosse fik en fængselsdom, og nu ønsker han hævn.

Annonce

Flere ideer med Daniel

Forfatter Bøje Aagaard Kristensen har i de seneste knap 30 år boet på en landejendom i Underup, men flyttede for nylig til et parcelhus i Stensballe. Herfra kan forfatteren ikke love, at advokaten Daniel ikke snart kommer ud for nye prøvelser.

- Jeg har nogle ideer til en ny bog om Daniel, men om det bliver til noget endnu, tør jeg ikke sige. Jeg har heldigvis fået en pæn modtagelse for mine tidligere bøger, og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra folk, og det giver da lyst til mere, siger Bøje Aagaard Kristensen.

Romanen "Tvillingemord" udgives på forlaget BOD.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce