Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup samler ind for Scleroseforeningen

Scleroseforeningen tager igen hul på en landsdækende Indsamling, hvor indsamlerne blandt andet vil gå rundt med sådanne badges. Foto: Scleroseforeningen
Scleroseforeningen arrangerer landsindsamling 13. september - også i Brædstrup
Annonce

Brædstrup: Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og mere en 16.000 danskere har sclerose. De fleste får sygdommen, når de er ganske unge, og der er ingen kur.

Det er en alvorlig situation, som Scleroseforeningen kæmper for at stoppe. Søndag den 13. september beder foreningen derfor folk fra Brædstrup og omegn om hjælp, når der i den landsdækkende indsamling skal samles penge ind til forskning.

Det er kun andet år, at Scleroseforeningens indsamling er landsdækkende. De lokale afdelinger rundt om i landet går forrest i kampen mod sclerose – blandt andet i Brædstrup, hvor man vil kunne møde foreningens indsamlere foran supermarkeder og andre offentlige steder.

En af dem, der skal samle ind i Brædstrup, er 45-årige Marianne Bjelke, der selv har sclerose:

- Jeg samler ind, fordi det er en sygdom, der kan ramme rigtig hårdt, fortæller den 45-årige sclerosepatient.

- Derfor er der brug for at få forsket meget mere i sygdommen, hvis vi skal blive bedre til at behandle den og forhåbentlig en dag finde en kur, udtaler hun.

Annonce

Forskning i fare

Overskuddet fra indsamlingen bliver fordelt på danske forskningsprojekter, som skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og finde bedre behandlingsformer. Men nu ser det ud som om, at forskningen kan risikere at gå i stå.

- Vi har også mærket den økonomisk negative effekt af corona-pandemien, og jeg er oprigtigt bekymret for, hvor meget vi i år vil kunne give videre til forskerne. Vi kan kun støtte med så meget, som det lykkes os at samle ind – og det er er de 16.543 danskere med sclerose og deres familier, som bliver taberne, hvis forskningen går i stå, siger Scleroseforeningens direktør Klaus Høm.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber nerverne i hjernen og rygmarven og giver varige skader, hvis ikke man får effektiv behandling. Langt de fleste får diagnosen, når de er mellem 20 og 40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist.

Hvis man vil melde sig som indsamler, kan man vælge en indsamlingsrute på hjemmesiden: www.sammenmodsclerose.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

På sporet af Emma Gad

Annonce