Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrups revydronning om livet på scenen: - Jeg bliver fyldt af enorm glæde

Johnna Wennerwald giver den som hofdame på Koldinghus i skolernes efterårsferie. Hun læser op på det historiske, så hun kan fortælle sande anekdoter om kongelige eskapader videre til gæsterne. Foto: Koldinghus
Når Johnna Wennerwald fra Brædstrup har fri fra sit job som bogholder, sætter hun kurs mod de lokale scener for at spille skuespil. I efterårsferien giver hun den som sladdervorn hofdame på Koldinghus.
Annonce

Brædstrup: Flotte kostumer, opsat hår og en sjov rolle får Johnna Wennerwalds puls til at slå lidt ekstra hårdt.

Den 43-årige kvinde fra Brædstrup har spillet teater i sin fritid, siden hun var teenager, og hun har blandt andet lavet lokalrevy i hjembyen Brædstrup.

Derudover har hun optrådt på amatørscener i Vejle, Horsens og Janderup ved Varde samt på Langelandsfestivalen.

- Der er noget over at stå og kigge ud på publikum og se, at deres ansigter er fyldt med smil. De får en her-og-nu-oplevelse. Og det gør jeg også selv. Jeg glemmer fuldstændig hverdagens trivialitet, når jeg står på en scene, fortæller Johnna, der til daglig arbejder som bogholder i en virksomhed i Horsens.

En umiddelbar kontrast til det farverige fritidsvirke med skuespillet. Den fordom har Johnna Wennerwald hørt utallige gange, og hun svarer på den med et grin:
- Vi bogholdere er altså slet ikke så kedelige.

Annonce

Prinsessernes hjælper

I uge 42, som er skolernes efterårsferie, går turen til Koldinghus flere gange for Johnna Wennerwald. For hun har fået en rolle som sladdervorn hofdame, der vimser rundt i udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, dramaer og Damarkshistorie".

Hun har prøvet rollen af et par gange, før det går løs med mange museumsgæster i ferieugen. Og hun glæder sig særligt over at gå ned i øjenhøjde med børnene og få dem til at måbe en anelse over hendes historier.

- Jeg mødte en lille pige på Koldinghus, da jeg var deroppe sidst. Hun spurgte, om jeg var en rigtig prinsesse? Jeg svarede, at jeg var sådan én, som hjalp prinsesserne med at holde spanden, når de skulle tisse. For det er ikke let at gå på toilettet selv med de store kjoler. Pigen fik store øjne, og hun fulgte mig rundt i udstillingen længe og ville gerne snakke, fortæller Johnna Wennerwald.

Annonce

Døtre er også teaterglade

Når Johnna Wennerwald tager sit kostume af efter en optræden, kan hun mærke en næsten fysisk modstand i kroppen lige i øjeblikket.

- Jeg har svært ved at tage hjem. For det giver så meget at formidle, og jeg nyder den positive respons, jeg får retur. Jeg bliver fyldt af en enorm glæde, og jeg sover hele dagen efter, siger Johnna, som også glæder sig over, at hendes to døtre på 15 og 17 år interesserer sig for teaterlivet.

Den ældste går på teaterlinjen på en efterskole, og den yngste kan lide at skrive tekster. Og så har begge piger været med i en forestilling, som Johnna var instruktør på.

- Det er ret hyggeligt at kunne dele passionen med sin familie.

Johnna på Koldinghus

I uge 42 kan gæsterne på Koldinghus møde Johnna Wennerwald og andre skuespillere som en del af udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, dramaer og Danmarkshistorie".

Hver dag (mandag til fredag) mellem klokken 10 og 16 er der en børneevent, hvor de yngste gæster kan overvære Dronning Margrete den 1’s morgentoilette, opleve skolegang for en ung Christian den 4., underskrive et dokument med fyldepen, prøve at fægte og meget mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lasse vil bringe gaver ud

Annonce