Annonce
Brædstrup Avis

Broløb slår ny rekord: 824 motionister klar til løb til Den Genfundne Bro

I år står 824 motionister klar til at gå og løbe en gamle danske mil fra Brædstrup Stadion og ned til Den Genfundne Bro ved Gammelstrup. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Der slås endnu engang deltagerrekord, når motionsløbet Den Genfundne Bro Løbet finder sted lørdag 21. maj. I år har arrangørerne som et nyt tiltag fået produceret en grillpølse, Brædstrup Griller, til deltagere og publikum på broen.

Brædstrup: Siden Den Genfundne Bro Løbet fandt sted første gang i 2015, er det lokale motionsløb under Løbeklubben 8740dk i Brædstrup bare vokset og vokset.

I år er heller ingen undtagelse, og der bliver således igen deltagerrekord, når løbet på en gammel dansk mil (7,532 km) skydes i gang fra Brædstrup Stadion lørdag 21. maj.

Der deltager ialt 824 motionister i løbet, hvilket er en klar forbedring i forhold til rekorden fra sidste år, da 500 deltog. I år er deltagerne fordelt på cirka 200 walkere og lidt over 600 løbere. De mange motionister, som løber via den gamle Brørup-togbane til broen over Gudenåen ved Gammelstrup, er naturligvis noget, som vækker glæde hos arrangørerne fra Løbeklubben 8740dk.

Annonce

- Det er helt sindssygt, at vi kan slå rekord igen i år. Nu kan vi igen afvikle motionsløb helt uden restriktioner, hvilket er første gang i to år. Så jeg tror bare, at folk har en stor lyst til igen at samles og opleve noget i fællesskab med andre, siger Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740dk.

Løb med grillpølse

Løbeklubben står i år bag et helt nyt tiltag, som nok både skal falde i mange løbere og publikummers smag. Klubben har nemlig fået udviklet sin helt egen grillpølse til løbet.

Superbrugsen i Brædstrup har i de seneste år sponseret Den Genfundne Bro Løbet. Det samarbejde har ført til udviklingen af en grillpølse, som har fået navnet Brædstrup Griller, og som kan købes ved Den Genfundne Bro under løbet.

- Vi ønsker at tilbyde vores deltagere noget specielt. Ud over at vi har et specielt løb, så kunne det være fantastisk, hvis vi havde vores egen pølse, der kunne sælges på dagen, siger Dorte Lendal.

Nu kan vi igen afvikle motionsløb helt uden restriktioner, hvilket er første gang i to år. Så jeg tror bare, at folk har en stor lyst til igen at samles og opleve noget i fællesskab med andre.

Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740dk

Ideen til Brædstrup Griller opstod allerede i 2020, men corona har sat en kæp i hjulet på projektet indtil nu. Pølsen er udviklet af brugsens slagter, og det er en håndlavet pølse, hvor kvaliteten er i topklasse, lyder det fra arrangørerne.

- Vi får produceret 500 pølser i alt, og folk kan godt glæde sig, for jeg tror, at den falder i rigtig manges smag, siger Dorte Lendal.

Løbeklubben 8740dk er ifølge formand Dorte Lendal helt klar til klubbens største motionsløb Den Genfundne Bro Løbet, som finder sted lørdag 21. maj. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad

Den Genfundne Bro Løbet afvikles fra Brædstrup Stadion lørdag 21. maj, og det begynder vanen tro med en fælles opvarmning. Stadion er åben på løbsdagen fra klokken 9.30, hvorfra motionisterne sendes afsted i grupper, så der er god plads på løberuten og ved målområdet ved broen.

Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Kendt racerkører med en vild Ferrari bliver trækplaster ved markedsdag

Annonce