Annonce
Brædstrup Avis

Butik for frilufts-folket lukker efter nytår

Jan Abrahamsen i sin butik Adventure Sport i Brædstrup. Han agter at lukke butikken efter nytår. Foto: Peter Hald
Indehaver Jan Abrahamsen skruer ned for blusset og lukker snart sin lille butik på Bredgade.
Annonce

Brædstrup: Forretningen Adventure Sport på Bredgade 14A i Brædstrup lukker ved årsskiftet. Det oplyser indehaver Jan Abrahamsen, der har drevet forretningen i seks år.

Adventure Sport er en ret usædvanlig butik i gadebilledet i Brædstrup. Sortimentet består nemlig af fritidsudstyr såsom campinggrej, soveposer, vandrestøvler og endda udstyr til bjergbestigning og rappelling.

62-årige Jan Abrahamsen er selv et friluftsmenneske, der holder af vandreture, bjergklatring og i det hele taget livet under åben himmel.

- Adventure Sport har været en "interessebutik" med begrænset overskud, men det har været vildt sjovt, og jeg har en fantastisk kundekreds. De har virkelig støttet mig, siger Jan Abrahamsen.


Jeg skulle bare lige prøve med butikken her... og så er der gået seks år.

Jan Abrahamsen


- Mange af kunderne er jo frilufts-nørder ligesom jeg selv, og der har været flere usædvanlige bestillinger - som da en kunde en lørdag skulle bruge 60 meter reb for at rappelle fra en vindmølle, fortæller han.

- Tiden går hurtigt. Jeg skulle bare lige prøve med butikken her... og så er der gået seks år, tilføjer Jan Abrahamsen, der i øvrigt beholder firmanavnet.

Annonce

Ophørsudsalg

Han har nu taget hul på ophørsudsalget og opsagt lejemålet. Julehandlen kan han lige nå at få med, og han oplyser i øvrigt, at der kan laves aftaler omkring bytning af julegaver, hvis det bliver nødvendigt.

Det er endnu uafklaret, hvilken butik der kan tænkes at rykke ind bagefter. Det 70 kvadratmeter store lokale på Bredgade 14A har tidligere huset en frisørsalon og også for mange år siden rummet legetøjsforretningen Bakkelandets Legetøj.

Jan Abrahamsen er oprindeligt smed af uddannelse og har i mange år - også før han åbnede Adventure Sport - drevet sit eget firma i hydraulik-branchen, Hydra Consult. Det vil han fortsat gøre.

Men han får også mere tid til at dyrke fritidsinteressen med vandreture.

- Lige nu kan vi jo ikke planlægge ture på grund af coronaen, men jeg kunne godt tænke mig at tage til Skotland, når det bliver muligt - der har jeg faktisk aldrig været, fortæller Abrahamsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce