Annonce
Brædstrup Avis

Corona-aftale hjælper IVS’erne

Advokat Marianne Sørensen hos Brockstedt-Kaalund i Brædstrup. Pressefoto
Brædstrup-advokat Marianne Sørensen informerer fra juraens verden.

En ny aftale mellem partierne på Christiansborg, giver lidt ekstra tid og luft til de såkaldte Iværksætterselskaber, som ellers har skullet omdannes til ApS’er inden den 15. april 2021.

Afskaffelse af IVS’er

I 2019 blev det besluttet, at det ikke længere skulle være muligt at stifte og drive iværksætterselskaber (IVS’er), som er selskaber, som indtil da kunne stiftes med en kapital ned til en krone. Politikerne gav i 2019 IVS’erne en frist til den 15. april 2021 til at få selskabet omdannet til et ApS.

Det betød at selskaberne skulle sikre en kapital på 40.000 kr. på bundlinien for at kunne omdannes til et ApS. Kunne selskabet ikke det inden den 15. april 2021 ville selskabet blive tvangsopløst.

Aftalens indhold

Det har været svært for mange iværksættere at skaffe den nødvendige kapital på bundlinjen til at få foretaget en omregistrering -særligt i lyset af Covid-19 krisen.

Derfor har regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet indgået en aftale, som skal gøre det lettere at omdanne et IVS til et ApS. Regeringen vil fremsætte et lovforslag, der udmønter aftalen til november.

Helt konkret bliver det fremover muligt at omregistrere et IVS til et ApS ved at indbetale forskellen mellem IVS’ registrerede selskabskapital og de 40.000 kr., der er minimumskravet til ApS’er.

Hvis der f.eks. er indskudt 5.000 kr. ved stiftelsen af et IVS, kan IVS’et som følge af forslaget blive omregistreret til ApS ved at indskyde de resterende 35.000 kr.

Det forventes, at de IVS’er, som er stiftet uden reel hensigt om erhvervsdrift, ikke vil blive omregistreret på grund af kravet om indbetaling. På den anden side vil de selskaber, som er stiftet som reelle selskaber med iværksætterformål, ikke bliver pålagt byrder, der i en Corona-tid kan virke urimelige. Samtidig med ændringerne vedrørende kapitalkravet, bliver fristen for omregistrering ændre til den 15. oktober 2021.

Marianne Sørensen er associeret partner hos Brockstedt-Kaalund og bosat i Rask Mølle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce