Annonce
Brædstrup Avis

Coronakrisen trækker folk ud i naturen: Besøgstal på Den Genfundne Bro sætter rekord

Cirka 116.000 mennesker besøgte Den Genfundne Bro sidste år. Den 13,4 meter høje stålgitterbro blev bygget over Gudenåen i forbindelse med etableringen af privatbanen fra Horsens til Bryrup i 1899. Arkivfoto: Mads Hansen
Corona-nedlukninger og sommerferie i Danmark betød, at rigtig mange valgte at tage turen ud for at besøge Den Genfundne Bro i 2020. Faktisk har broens besøgstal aldrig været højere.

Gammelstrup: Coronakrisen lokkede i 2020 flere danskere ud i naturen, og også ved Den Genfundne Bro ved Gammelstrup kom der mange naturgæster på besøg.

Det viser en optælling, som naturafdelingen i Horsens Kommune netop har lavet ud fra de to elektroniske tællere, som står placeret ved broen.

Således blev der i alt registreret 233.128 personer ved Den Genfundne Bro sidste år. Tallet skal dog tages med det forbehold, at mange gæster krydsede tællerne flere gange. Derfor er det forventede besøgstal omkring 116.000 personer, hvilket er væsentlig højere end normalen inden for det seneste par år, da 90.000-100.000 gæster besøgte broen.

- Besøgstallet ligger over det, vi plejer at se, og det er rigtig flot. Coronaen har sikkert været medvirkende til, at flere har valgt at besøge Den Genfundne Bro. Det er fint, at flere og flere får fornøjelsen af naturen derude, for det er et meget smukt naturområde, siger miljøingeniør i Horsens Kommune Tony Bygballe.

Annonce

Et guldæg

De elektroniske tællere blev sat op ved Den Genfundne Bro i 2016, og det er første gang, at tællerne registrer så mange besøgende på et enkelt år. De mange brogæster er imidlertid ikke noget, som overrasker direktør i turistsamarbejdet Kystlandet (Visit Horsens), Helle Berthold Rosenberg.

- Det underbygger meget godt det, vi ved. Den Genfundne Bro er et lille guldæg, der kombinerer naturens magi med historiens byggekunst. Vi hører fra mange derude, at de bliver helt overvældet over naturen og stedet. Naturen har altid været et hit, men corona har sat skub under det. Vandre- og cykelture er noget af det, som for tiden hitter allermest, og ved Den Genfundne Bro kan man kombinere en god cykeltur eller vandretur med en god natur- og historisk oplevelse, siger Helle Berthold Rosenberg.

Annonce

Broturister skal vises videre

Den Genfundne Bro blev bygget som en jernbanebro over Gudenåen i 1899, og den står i dag som et smukt eksemplar på datidens ingeniørkunst. Broen blev sløjfet og tildækket i 1929, hvorefter den blev næsten glemt, inden den blev genopdaget i 2013.


Vandre- og cykelturen er noget af det, som for tiden hitter allermest, og ved Den Genfundne Bro kan man kombinere en god cykeltur eller vandretur med en god natur- og historisk oplevelse.

Helle Berthold Rosenberg, direktør Visit Horsens


Hos Visit Horsens ser direktøren gerne, at broens succes kan udnyttes til at sende flere turister rundt i området.

- Vi vil gerne sende gæster, der har besøgt Den Genfundne Bro, videre rundt til vores andre spændende oplevelser i destinationen, som tæller Horsens, Odder og Hedensted kommuner. Hvis man er sulten her og nu, er det naturligt, at man vises videre til Brædstrup. Er man interesseret i det historiske, kan det næste besøg meget vel være Industrimuseet, fordi broen også er et stykke industrihistorie, og jernbanen er en del af industrialiseringen. Er man til naturoplevelser, kunne næste naturoplevelse meget vel være et besøg ved Klostermølle og Sukkertoppen eller kyststien fra Snaptun til Juelsminde. Vi skal vise, at vi er en varieret destination med mange forskellige tilbud - og hægte dem endnu mere sammen. Det er et meget vigtigt fokuspunkt for os, fordi det både opleves som en service for gæsterne, styrker erhvervene – og ja, bare gør vores område endnu mere eftertragtet, siger Heller Berthold Rosenberg

Annonce

Plads til flere gæster

Selvom Den Genfundne Bro allerede er godt besøgt, mener direktøren i Visit Horsens godt, at området omkring den gamle jernbanebro ved Gammelstrup kan klare lidt flere gæster.

- Der er en naturligvis en lokalbefolkning, som skal leve derude, og derfor skal man passe på med, at det ikke bliver for overturistet. Vi vil selvfølgelig blive ved med at markedsføre broen, men vi vil gerne have spredt de besøgende mere hen over året. På den måde skulle vi gerne undgå de vilde peaks, der kan opleves som en gene for de lokale beboere. På nogle tidspunkter om sommeren tror jeg, at vi har ramt maks, men der er stadig luft og plads derude på andre tidspunkter uden for højsæsonen, siger Helle Berthold Rosenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce