Annonce
Brædstrup Avis

Cykelhandler har forrygende travlt

Cykelhandler Nelly Madsen står her med en såkaldt "gravelbike" - en mellemting mellem en racercykel og en moutainbike. Det er en af de nye cykeltyper, der er blevet ret populære. Foto: Peter Hald
Nelly Madsen fra Fri BikeShop i Brædstrup: Øget salg og flere reparationer.
Annonce

Brædstrup: Der er stor forskel på, hvordan butikker og virksomheder oplever corona-krisen. Nogle mister omsætning, mens andre får mere travlt. En af de butikker i Brædstrup, der har oplevet en nærmest eksplosiv travlhed, er cykelhandlerforretningen Fri BikeShop på Bredgade i Brædstrup.

- Vi har faktisk haft vanvittig travlt - både i butikken her i Brædstrup og den i Them. Det skyldes ikke mindst, at mange mennesker skal ud og motionere. Vi er jo blevet bevidste om, at vi skal have motion her i coronatiden, siger cykelhandler Nelly Madsen fra Fri BikeShop.

Nelly Madsen fortæller, at man både oplever en stigende strøm af kunder, der skal have sat deres gamle cykler i stand - og ikke mindst har der været øget salg af nye cykler.

Efterspørgslen på nye cykler gælder især mountainbikes og børnecykler, men også en ny cykeltype - de såkaldte "gravelbikes" - vinder frem. Gravelbikes er kort fortalt racercykler, der også kan køre på grus- og jordveje takket være nogle kraftige dæk, der dog ikke er helt så "tykke" og grove som på traditionelle mountainbikes, men bredere og kraftigere end dækkene på racercykler. Fordelen er, at de er bedre at køre på landevej med end almindelige moutainbikes, forklarer Nelly Madsen.

- Jeg havde en kunde, der for ikke så længe siden købte sådan en cykel, og den har han allerede cyklet flere tusinde kilometer på, tilføjer hun.

Annonce

Flere elcykler

Salget af elcykler er også steget, men det har måske ikke direkte så meget med coronaen at gøre.

- Efterspørgslen på elcykler begyndte at stige også før corona-epidemien, siger Nelly Madsen.

- Generelt har der været travlt i cykelhandlerbranchen - dog undtaget de cykelforretninger, der ligger i lukkede storcentre, oplyser cykelhandleren.

Også Fri BikeShop har oplevet, at Brædstrup-borgerne er gode til at bakke op om de lokale butikker.

- Man kan virkelig mærke, at folk vil støtte de lokale forretninger, understreger Nelly Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce