Annonce
Brædstrup Avis

De første beboere er flyttet ind i Krohaven: Nu vil Domea bygge endnu flere boliger

Der har været pæn interesse for Domeas nye lejligheder i Krohaven på Nørregade 11 i Brædstrup, men der er stadig lejligheder at få. Foto: Henrik C. Sandvad
1. marts flyttede de første beboere ind i punkthusene på Krohaven i Brædstrup. Selvom ikke alle lejligheder er lejet ud, er boligforeningen Domea åben overfor at bygge endnu flere lejeboliger i byen.

Brædstrup: Boligforeningen Domea har fået en fornuftig og god start i Brædstrup.

Sådan lyder det fra kundechef i Domea Horsens, Lars Todbjerg-Hansen, efter boligselskabet 1. marts kunne slå dørene op for de første beboere i punkthusene på Krohaven i Brædstrup.

Det er første gang, selskabet har en afdeling i byen, og indtil videre er 14 ud af 32 lejligheder i Krohaven på Nørregade 11 lejet ud, hvilket ifølge kundechefen er tilfredsstillende.

- Vi er egentlig meget godt tilfredse med udlejningen her fra åbningen. Vi ved, at når vi kommer ud i de mindre samfund, tager tingene tit lidt længere tid. Vi havde omkring 100 på venteliste, hvilket vi af erfaring ved, er lige lidt nok, hvis man skal være sikker på at få fyldt op. Her plejer en tommelfingerregel at være, at det skal være omkring fem på venteliste pr. lejlighed, og der var vi ikke helt, siger Lars Todbjerg-Hansen

Annonce

To store byggeprojekter


I øjeblikket har vi 32 lejligheder i Brædstrup, men jeg kunne godt forestille mig, at vi gerne vil op på 70-100 boliger.

Lars Todbjerg-Hansen, kundechef Domea Horsens


Byggeriet af de 32 lejligheder gik i gang i oktober 2019, og boligerne har således været cirka halvandet år undervejs. I den samme periode har et større boligprojekt, Sønderhaven, med 77 boliger på Søndergade været under opbyning, og her flyttede de første beboere ind i februar. Det kan også have spillet ind omkring udlejningen af Krohaven, mener kundechefen i Domea.

- Tidspunktet har nok ikke været det bedste, når der ligger to nye byggerier, der åbner så tæt efter hinanden. Men sådan er det. Nedlukningen har heller ikke gjort tingene lettere, når vi ikke kunne holde åbent hus, så interesserede fik mulighed for at se lejlighederne. Vi er dog ret fortrøstningsfulde omkring, at vi nok skal få lejet det hele ud. Jeg tænker, at det hele nok er udlejet inden for seks måneder, siger Lars Todbjerg-Hansen.

Kundechef i Domea Horsens, Lars Todbjerg-Hansen, vil gerne bygge endnu flere lejeboliger i Brædstrup. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Annonce

Flere byggeplaner

Han oplyser, at Domea i øjeblikket holder et vågent øje med Brædstrup, da boligselskabet er interesseret i at bygge flere udlejningsboliger, hvis muligheden byder sig. Således har Domea for tiden rådgivere ude og kigge efter gode placeringer i Brædstrup.

- Nu er det jo ikke op til os at bestemme selv. Vi kan ikke gøre noget, uden at kommunen er med. Men står det til os, er vi bestemt ikke færdige med at bygge i Brædstrup. Byen er i en rigtig god udvikling, og den ser vi kun vil fortsætte i de kommende år. Derudover har byen en god placering og butiksliv, så den har alle muligheder for tilflytning, siger Lars Todbjerg-Hansen.

Annonce

Ønsker op til 100 boliger

Han fortæller, at boligselskabet har lagt mærke til, at DLG's gamle foderstof er til salg, men også at der snakkes boligudvikling i det gamle sygehusområde. Begge steder kunne være interessante for Domea.

- I øjeblikket har vi 32 lejligheder i Brædstrup, men jeg kunne godt forestille mig, at vi gerne vil op på 70-100 boliger. Hvis vi har flere boliger, kan vi drifte optimalt, hvilket betyder, at vi kan gøre det billigere for beboerne. Hvad vi skal bygge, afhænger meget af, hvilke områder der bliver tilbudt. Nu har vi bygget punkthuse, men vi er ikke afvisende over for rækkehuse med lidt have. Det plejer at leje godt ud i de mindre byer, siger Lars Todbjerg-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce