Annonce
Brædstrup Avis

Den Genfundne Bro Løbet er klar til maj og sætter deltagerrekord

Løbeklubben 8740.dk opfordrer til, at der kommer så få tilskuere som muligt til Den Genfundne Bro Løbet i år for at undgå smittefare. Arkivfoto: Lars Juul
De nuværende corona-regler gør det muligt at afvikle dette års Den Genfundne Bro Løbet den 15. maj, og i år bliver det med rekordmange deltagere.

Brædstrup: Sidste år måtte Løbeklubben 8740.dk i Brædstrup opgive at gennemføre det populære broløb, Den Genfundne Bro Løb, på grund af coronasituationen.

I år ser sagen imidlertid anderledes ud, da det nu er tilladt at samles op til 50 personer til sport udendørs. Det gør, at den lokale løbeklub tør satse på af afvikle Den Genfundne Bro Løbet 2021, som efter planen skal finde sted lørdag 15. maj.

- Altså jeg tør jo ikke bare sige: "Ja, vi gennemfører broløbet." For corona har vist os, at selv om der er åbent i dag, kan der være lukket i morgen. Men med den åbning, der er kommet på 50 personer, er mulighederne i hvert fald rigtig gode for, at vi kan gennemføre, siger Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740.dk.


Det er ikke, fordi jeg er meget overrasket over, at løbet slår deltagerrekord. Løbet er blevet mere og mere populært igennem årene, så pilen pegede i forvejen den vej.

Dorte Lendal, formand for Løbeklubben 8740.dk


Annonce

Rekord mange løbere

Den lokale løbeklub fik så sent som i sidste uge udsolgt til det populære broløb. I alt har 400 løbere og 100 walkere meldt sig til løbet, som har en distance på en gammel klassisk mil på 7,532 km.

- Det er helt vildt fantastisk, at det kan lade sig gøre i et corona-år. Det er vi bare så glade for. Det er ikke, fordi jeg er meget overrasket over, at løbet slår deltagerrekord. Løbet er blevet mere og mere populært igennem årene, så pilen pegede i forvejen den vej.

- Jeg tror også, der er rigtig mange, der har savnet at være sammen med andre mennesker i et fællesskab og dyrke løb, som man holder af. Vi har alle været meget igennem det seneste års tid, så folk savner at få deres liv tilbage, så det har sikkert også noget at sige, siger Dorte Lendal.

Annonce

Deles op i hold

For at leve op til forsamlingsforbuddet skal løberne og vandrerne sendes afsted i mindre hold for at forhindre fare for smitte.

- Vi kender ikke restriktionerne præcis for 15. maj, men vi har en rimelig god idé ud fra de regler, der kom for afvikling af løb i efteråret, og er kravene rimeligvis det samme, vil vi kunne gennemføre løbet. Vi udleverer mundbind til alle til busturen hjem, og vi opfordrer til, at der kommer så få tilskuere som muligt, og at alle så vidt muligt kører med tilbage til Brædstrup i bussen, for at mindske risikoen for, at folk forsamles ved broen, siger Dorte Lendal.

Den Genfundne Bro Løbet har start på Brædstrup Stadion, og ruten går herefter via den gamle Bryrup togbane til den gamle jernbanebro over Gudenåen ved Gammelstrup. Broløbet havde sin start i 2015, og løbet vil i år blive afviklet mellem klokken 9 og 15, hvilket er længere tid end normalt på grund af corona-reglerne.

- Hvis det ikke er muligt at gennemføre løbet alligevel, har vi planlagt, at vi holder løbet virtuelt i stedet. Så får folk tilsendt deres løbsnummer og trøjer, og så skal de selv løbe distancen og skrive tiden ind på DGI's hjemmeside. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men så er det sådan, det er muligt, lyder det fra løbeformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce