Annonce
Brædstrup Avis

Det cykler derudad: Corona sendte cykelsalget i vejret

Der har været rift om cyklerne hos Fri Bikeshop i Brædstrup i 2020, hvor cykelsalget er skudt kraftigt i vejret under corona-nedlukningerne. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Corona gav i 2020 danskerne trang til at cykle ud i naturen. Det mærkede man også hos Fri Bikeshop i Brædstrup, hvor byens cykelhandler har haft travlt som aldrig før.
Annonce

Brædstrup: Lukkede motionscentre, ingen sport i idrætsklubben og hjemmearbejdsdage gav sidste år flere danskere trang til at springe på cyklen og køre ud i naturen.

Bor man i Brædstrup-området, har det ofte været en helt ny cykel, som man har brugt til motionen. I hvert fald kan byens cykelhandler Fri Bikeshop melde om et forrygende travlt 2020.

- Flere er begyndt at cykle under coronaen, og det har gjort, at rigtig mange har købt ny cykel. 2020 har derfor været et rigtig godt år for os. Vi lægger således 25-30 procent over i forhold til et normalt år, så det er noget, der kan mærkes, siger Nelly Madsen i Fri Bikeshop i Brædstrup.

Annonce

Mangler cykler


Lagerne er tømte og især inden for mountainbikes, så 2021 kan godt gå hen og blive et mærkeligt år.

Nelly Madsen, cykelhandler


Den store efterspørgsel efter cykler sidste år kan ifølge den lokale cykelhandler give problemer med leverancerne i 2021. Lagrene af nye cykler er nemlig så godt som tømt i hele Europa, og det kan komme til at betyde, at cykelhandlerne risikerer at mangle nye cykler på hylderne, når cykelsæsonen for alvor går i gang i foråret.

- Lagerne er tømte og især inden for mountainbikes, så 2021 kan godt gå hen og blive et mærkeligt år. Vi har bestilt en masse cykler, og vi har ikke helt en idé om, hvornår de kommer. Der vil være nogle kæmpe huller, fordi vi ikke kan få det, som vi vil have. Så vi kan godt risikere, at der er nogle mærker, vi ikke kan levere. Noget af det, jeg har bestilt i efteråret, ved jeg, først vil komme til november i år. Det gælder ikke alle, men visse modeller, siger Nelly Madsen.

De manglende leverancer kan få betydning for cykelsalget i 2021, og det er den lokale cykelhandler også forberedt på.

- Så det, vi omsatte ekstra i 2020, må vi så tære på i år, siger Nelly Madsen.

Annonce

Holder værksted åbent

Fri Bikeshop i Brædstrup holder i øjeblikket butikken lukket på grund af corona-restriktionerne, men værkstedet er til gengæld åbent. Det betyder, at det stadigt er muligt at få sin cykel repareret, selvom der er nedlukning.

- I øjeblikket er her meget stille, fordi ikke ret mange er klar over, at vi holder værkstedet åbent. Vi prøver dog at gøre det synligt for folk, at man godt kan komme og gøre brug af os, lyder det fra byens cykelhandler.

Annonce

Ser frem til nye lokaler

Fri Bikeshop flytter 1. februar fra Bredgade og ned på Stationspladsen 25, hvor Brædstrup Tæppecenter tidligere holdt til.

I øjeblikket mangler de nye lokaler stadig en gang frisk maling, at få installeret skillevægge og etableret kontor, før de er indflytningsklare, men hos Fri Bikeshop glæder indehaveren sig til at komme i større lokaler.

- Det vil betyde rigtig meget for os at komme i noget større, og det vil åbne nogle flere muligheder for os, fordi vi kan tage større ting ind. Blandt andet er der en stor port, hvor vi kan få tvillingecykler ind, og det har vi problemer med, hvor vi er nu. Så det vil gøre mange ting meget lettere for os, siger Nelly Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce