Annonce
Brædstrup Avis

Efter corona-aflysninger: Nu gøres nyt forsøg med at få Natteravne til byen

Simon Lindstrøm Jakobsen fra FreeZone og Heidi Holm fra skolebestyrelsen fra Brædstrup Skole er gået sammen for at få Natteravne på gaderne i Brædstrup.
Egentlig var det meningen, at Natteravnene skulle ud i Brædstrups gader sidste år, men projektet blev aflyst i to omgange på grund af corona. Nu prøver byens ungdomscafé FreeZone igen i samarbejde med Brædstrup Skole og SSP.

Brædstrup: Coronaen har i det forgangne år sat en stopper for mange tiltag og initiativer, og det gik også udover et forsøg med at etablere Natteravne i Brædstrup.

Nu er initiativtageren fra ungdomscaféen FreeZone imidlertid klar til at gøre et nyt forsøg. Det sker, når der holdes informationsmøde omkring Natteravnene tirsdag 22. juni på Brædstrup Skole, hvor der også bliver mulighed for at melde sig til.

- Vi holdt et opstartsmøde i februar sidste år, og her var der 14, som meldte sig til ordningen. Hvis jeg bare kan lokke 4-5 stykker af dem med, så vil jeg egentlig mene, at vi bare går i gang. Mødet skal derfor bruges til at sige, at nu gør vi det, og så se, om vi kan få flere med i projektet, siger Simon Lindstrøm Jakobsen, der er leder af FreeZone i Brædstrup.

Annonce

Ud og gå efter ferien

Han har denne gang allieret sig med Brædstrup Skole og SSP for at få Natteravne ud på byens gader og parker. Umiddelbart er det meningen, at ravnene i Brædstrup skal være en underafdeling af Natteravnene i Horsens.

På den måde kan man hurtigere få projektet op at flyve. Initiativtageren håber, der kan samles omkring 15 voksne, som har lyst til at holde øje og hjælpe byens unge i nattelivet.

- Mit håb er, at vi kan få Natteravnene ud og gå efter sommerferien. Meningen med ravnene er, at de skal være med til at skabe tryghed for de unge, når de færdes ude om aftenen. Nogle gange sker der ting, som de unge ikke selv er herrer over, og så er det godt, hvis der er nogle voksne, de kan spørge til råds, eller som kan hjælpe dem, hvis der er nogle problemer, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.


Fra skolens side vil vi gerne være med til at understøtte de unge, når de færdes ude om aftenen. På den måde kan vi måske undgå, at de unge - som også er skolens elever - kommer ud i nogle uheldige situationer.

Heidi Holm, formand for skolebestyrelsen


Annonce

Skole støtter op

Brædstrup Skole støtter denne gang op i initiativet med at få Natteravne i byens gader om aftenen, og det er der en god grund til, lyder det fra formanden for skolebestyrelsen, Heidi Holm.

- Fra skolens side vil vi gerne være med til at understøtte de unge, når de færdes ude om aftenen. På den måde kan vi måske undgå, at de unge - som også er skolens elever - kommer ud i nogle uheldige situationer, hvis de måske bliver guidet lidt af nogle voksne. Så kan de måske undgå at få skældud, hvis de spiller lidt for højt musik, eller hvis de glemmer at rydde op efter sig, siger Heidi Holm.

Annonce

Skal guide de unge

Fra skolens side vil man derfor være behjælpelig med at få Natteravnene godt i gang i byen, lyder det fra skoleleder Anders Høiberg.

- Det er ikke sådan, at vi skal rende ud i weekender med gule veste, men vi vil gerne være med til at formidle til forældrene, hvad Natteravnene kan. Derudover vil vi også gerne hjælpe og facilitere med at skabe kontakter og dele budskabet ud på vores platforme, så der kommer opmærksomhed på projektet, så det får gang på jord, siger Anders Høiberg.

Skolelederen forventer, at der vil komme mere ro på nattelivet i byen, hvis der gik nogle voksne, som de unge kunne søge hjælp hos. Det vil også være i skolens interesse, mener skolelederen.

- Vi har selvfølgelig en interesse, at de unge mennesker bliver guidet i deres liv både på skolen, men også udenfor skolen. Vi har også nogle faciliteter, som bliver benyttet i fritiden, og det er man også velkommen til. Man skal bare sørge for, at tingene er, som de var, da de kom dertil, og der bliver ryddet op og den slags. Derfor er det godt, hvis der er nogle, der kan guide dem lidt. Det sker også ting i byen, som de unge ikke kan styre selv, og så er det jo kun fint, at der er nogle, de kan henvende sig, siger Anders Høiberg.

Opstartsmødet om Natteravne i Brædstrup holdes på Brædstrup Skole tirsdag 22. juni klokken 18.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Brædstrup Avis

Fest i gaderne: Forvandlet midtby fejres med musik og togkørsel

Brædstrup Avis

Plante-paradis slår dørene op: Fuchsia-Peter varmer op til Fuchsiaens Dag

Brædstrup Avis

Vær strategisk og spar på din vandregning

Brædstrup Avis

Kendt Brædstrup-borger bliver ny formand for lokalrådet

Brædstrup Avis

Nyt samlingspunkt på handelsgade: Selvstændige skaber et kreativt fællesskab

Brædstrup Avis

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Brædstrup Avis

Eks-skoleleder siger farvel til friskole med tungt hjerte

Brædstrup Avis

Cykelryttere i gang igen

Annonce