Annonce
Brædstrup Avis

Efter coronaudbrud på plejehjem: Vi regner med, at vi har fået situationen under kontrol

Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup ser ud til at slippe med skrækken, da det lille udbrud af covid-19 ikke har smittet de øvrige beboere samt personale. Arkivfoto: Martin Ravn
Onsdag 11. november blev der konstateret coronasmitte blandt en korttidsbeboer og senere blandt fire ansatte på Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup. En uge efter udbruddet forventer områdelederen for plejehjemmet, at situationen er kommet under kontrol.

Brædstrup: Udbruddet af coronavirus på plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup ser ud til at være under kontrol.

Sådan lyder budskabet fra områdeleder Anne Sloth-Egholm i Horsens Kommune, efter der onsdag 11. november blev konstateret coronasmitte blandt en korttidsbeboer og senere fire ansatte på plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem.

Siden udbruddet er alle beboere og ansatte blevet testet negativ for corona. Onsdag og torsdag i denne uge får beboere og ansatte taget en ny test, og viser de nye undersøgelser samme resultat, så er coronafaren umiddelbart ovre for denne gang på plejehjemmet.

Annonce

- Vi er meget fortrøstningsfulde. Vi er glade for, at de øvrige beboere ikke er blevet smittet, og det tyder på, at personalet på Dr. Ingrids Hjem har håndteret situationen meget professionelt og efter de gældende retningslinjer. Vi håber, at det er lykkedes os at inddæmme virusset, men vi får først endelig besked på beboernes anden test måske sent fredag eller lørdag. Men generelt forventer jeg, at vi har fået styr på situationen, idet den første testrunde blandt beboerne var negativ, siger Anne Sloth-Egholm.

Alle ved godt mod


De ældre har egentlig været ved godt mod. Mange har ligesom de pårørende tænkt, at det her er noget, vi skal igennem.

Anne Sloth-Egholm, områdeleder i Horsens Kommune


Områdelederen og chefen for sundhed og ældre har i den seneste uge været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har rådgivet omkring, hvordan de skulle agere i forbindelse med det mindre covid-19 udbrud. Plejehjemmet har således kun henstillet til begrænset besøg i tre-fire dage, men ellers har plejecentret ikke været lukket ned i perioden, og det er således stadig muligt for pårørende at komme på besøg.

- Det skyldes, at der ikke har været nogen, som er påvist smittet ud over dem, som blev konstateret smittet i første omgang. Men generelt har vi været meget agtpågivende og taget mange forholdsregler, men som situationen er nu, er der ingen grund til at indføre restriktioner, siger Anne Sloth-Egholm.

Hun synes generelt, at både beboere, pårørende og ansatte har tacklet situationen flot.

- De ældre har egentlig været ved godt mod. Mange har ligesom de pårørende tænkt, at det her er noget, vi skal igennem. De, der har haft lidt svært ved det, har fået ekstra opmærksomhed af personalet i form af ekstra nærvær og omsorg siger Anne Sloth-Egholm.

Annonce

Livskraftcenter udskudt

Coronasituationen har generelt betydet, at planerne om at åbne et såkaldt livskraftcenter på Dr. Ingrids Hjem er blevet udskudt.

Livskraftcentret er et nyt tilbud i Horsens Kommune, hvor ældre vil kunne få hjælp til at genvinde styrken, så de fortsat kan bo i eget hjem. Efter planen skulle det nye center med 16 pladser åbne i dette efterår, men det er nu udskudt.

- Coronasituationen generelt har betydet, at vi har været nødt til at udskyde livskraftcentret i nogle måneder. I øjeblikket har vi også meget brug for vores korttidspladser. Vi har også fået ansat en ny leder, Aino Andersen, på Dr. Ingrids Hjem. Hun begynder i sit nye job 1. december, og det nye livskraftcenter skal startes op sammen med den nye plejehjemsleder, siger Anne Sloth-Egholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce