Annonce
Brædstrup Avis

Efter forsinkelser: Byens indgange får et løft

Brædstrup får snart lavet nye markeringer ved byens indgange, som skal gøre byens udtryk ud til Silkeborgvej mere attaktiv. Det skal blandt andet komme byens mange butikker til gode. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Det visuelle udtryk ved indkørslerne til Brædstrup inviterer ikke mange bilister ind til byen. Derfor vil byens indgange få et løft i år.

Brædstrup: Mange bilister kører i dag forbi Brædstrup uden nærmest at opdage byen, men det skal et forskønnelsesprojekt i forbindelse med byens områdefornyelse nu prøve at rode bod på.

Projektet med forbedringer og forskønnelse af byens indfaldsveje var oprindelig planlagt til at være færdig sidste år, men nu forventer projektlederen for byfornyelsen i Horsens Kommune, Jens Friis-Pedersen, at anlægsarbejdet vil gå i gang i år.

- Vi forventer, at det skal være færdigt senest i år. Projektet er blevet forsinket på grund af en del uforudsete udfordringer, vi først skulle løse. Dels har dialogen med de berørte private lodsejere om deres samtykke trukket ud, dels har det nye lokalråd ønsket at ændre væsentligt på udformningen af det oprindelige projekt. Vi er derfor nu i gang med at lave et revideret detailprojekt i samarbejde med lokalrådet og en lokal arkitekt for byens indgange, siger Jens Friis-Pedersen.

Annonce

Løft til tre indgange

På grund projektets begrænsede økonomi har lokalrådet bedt om, at midlerne omsættes til forskønnelsen ved tre af byens indfaldsveje frem for de fire, der indgik i det oprindelige skitseprojekt.

Det drejer sig om indfaldsvejene ved Søndergade/Horsensvej ved Hotel Pejsegården, Vestervangen/Silkeborgvej ved virksomheden Brædstrup Stål samt på Trædenvej ved krydsningen med Bryrupbanestien. Det betyder, at indfaldsvejen ved Nørregade/Tønningvej ikke, som oprindelig tænkt, vil blive markeret.


Byens indgange skal både markeres dels med en udsmykning dels med ny beplantning. Vi vil gerne fortælle om Brædstrups største kvaliteter, og hvad der gør byen unik. Det er blandt andet en reference til byens historie som vigtig stationsby.

Jens Friis-Pedersen, Horsens Kommune


De nye markeringer ved indfaldsvejene skal være med til at øge byens synlighed og dermed få flere bilister til at tage turen ind til Brædstrup by, og så skal det også give byen et pænere udtryk udefra, især fra Horsensvej og Silkeborgvej.

- Byens indgange skal både markeres dels med en udsmykning dels med ny beplantning. Vi vil gerne fortælle om Brædstrups største kvaliteter, og hvad der gør byen unik. Det er blandt andet en reference til byens historie som vigtig stationsby, hvor f.eks. cortenstål som materiale kan vække associationer til den gamle jernbane – og den kommende banesti. Derudover vil vi gerne fortælle om de smukke grønne områder omkring Brædstrup, så det viser vi med beplantning og den grønne karakter, siger Jens Friis-Pedersen.

Der er i alt afsat 400.000 kroner til markeringer af byens indgange, og det er dermed det mindste projekt i byens områdefornyelse.

Annonce

Kunst på gavle

Byens indgange er måske ikke det eneste forskønnelsesprojekt, der er på vej i Brædstrup. I øjeblikket er kommunen og Brædstrup Lokalråd i dialog om gavlmalerier i byen.

Midlerne skal komme fra byens borgerprojekter under områdefornyelsen efter et forslag fra lokalrådet, men man er stadig meget tidlig i processen, lyder det fra projektlederen for områdefornyelsen.

- Vi er i en proces, hvor vi snakker med forskellige gavlejere, men det er slet ikke afklaret endnu, om - og hvor - det er muligt at lave gavlmalerier i Brædstrup, siger Jens Friis-Pedersen.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Annonce